Egyéb kategória

„Nem a depresszió ölte meg” – Robin Williams özvegye végre megszólalt

Rajongók ezrei álltak értetlenül Robin Williams halála után. Lánya azóta számtalanszor írt és emlékezett meg édesapjáról, de felesége, Susan Williams idáig kerülte a nyilvánosságot. Most azonban egy év gyász után az özvegy végre nyilatkozott.

vous - 2015.11.04.
„Nem a depresszió ölte meg” – Robin Williams özvegye végre megszólalt

A színészlegenda tavaly augusztusi halála óta most először szólalt meg a magára maradt özvegy, Susan. A People's Magazinnak adott interjúban Robin betegségéről és a küzdelmekről mesélt.

Nem a depresszió volt az, ami megölte Robint. Az csak a közel ötven tünet egyike volt.

– mondta az özvegy, aki azt is elárulta, a színész a DLB betegség tüneteivel küzdött. A DLB az idegeket érintő második leggyakoribb betegség az Alzheimer-kór után, ami olyan tünetekkel jár együtt, mint az érzelmi ingadozások, hallucinációk és a motoros funkciók romlása.

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Williams tünetei a halála előtti hónapokban rosszabbodtak, és az őt körülvevő orvosok hada sem tudott rajta segíteni.

Ma már tudom, hogy az orvosok és az egész csapat pontosan azt tette, amit kellett. Csak a betegség gyorsabb és nagyobb volt nálunk.

– nyilatkozta Susan, aki azért állt a nyilvánosság elé, hogy másoknak segíthessen abban, amiben a férjének már nem tudott.

Az elmúlt egy évet azzal töltöttem, hogy kiderítsem, mi ölte meg Robint. Az orvosok egyike azt mondta: Robin tisztában volt azzal, hogy elveszíti az eszét és semmi nem volt, amit tehetett volna ellene.

– magyarázta az asszony, aki interjújával férje betegségére szerette volna felhívni a figyelmet.

Ha úgy érzitek, segítségre lenne szükségetek, hívjátok az ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphattok. Amennyiben másért aggódtok, ezt az oldalt ajánljuk figyelmetekbe.

Ajánlott cikkek