Egyéb kategória

Drasztikus módon ment neki a közösségi médiának az Instagram üdvöskéje

Behúzni a hasat, kitolni a mellet, beigazítani az utolsó kiálló hajszálat is – nagyjából így készül a nők többségének agyonlájkolt fotója. Nektek például mennyi ideig tart felvenni a tökéletes pózt? Mennyit bíbelődtök azzal, hogy a fények, a cím és a többi apróság is tökéletes legyen? De tegyetek csak fel magatoknak még egy utolsó kérdést: tényleg megéri?
vous - 2015.11.03.
Drasztikus módon ment neki a közösségi médiának az Instagram üdvöskéje

Egy gyönyörű fiatal lány, Essena O’Neill az Instagram egyik üdvöskéje volt. Fotóit ezrek lájkolták és százezrek követték figyelemmel mindennapjait – ami a képeit elnézve nem is csoda.

Mostanáig a lány ilyen fotókat posztolt:

Forrás:
Instagram.com/ essenaoneill

Forrás:
Instagarm.com/essenaoneill

Essena csodaszép, csinos, szóval ki ne akarna olyan lenni, mint ő? Ezzel pedig csak egyetlen nagy probléma van: EZ NEM A VALÓSÁG!

Ezt pedig nem mi állítjuk, hanem ő. Elege lett abból, hogy a közösségi média nyomására folyton azt kell mutatnia, tökéletes. Belefáradt abba, hogy azon gondolkodjon, hányan fogják lájkolni a képeit. Így fogta magát, letörölte 2000 (!) fotóját, felhasználónevét pedig átnevezte erre: Social Media is Not a Real Life (a közösségi média nem a valóság).

A tinédzseréveim nagy részét úgy töltöttem, hogy a közösségi médiától, a társadalmi státusztól és a külsőmtől függtem. A közösségi média, főleg az, ahogy én használtam, nem a valóság. Mások értékelésén, nézettségen és a követők számán alapuló mesterséges világ.

A letörölt képek helyett most ilyeneket posztol:

Forrás:
Instagram.com/essenaoneill

Forrás:
Instagram.com/ essenaoneill

A megmaradt képek címét pedig így írja át:

Forrás:
Instagram.com/ essenaoneill

NEM A VALÓSÁG – nagyjából 100 pózt kipróbáltam, hogy a hasam tökéletesen nézzen ki. Alig ettem aznap. Kiabáltam a kishúgommal, hogy tartson ki addig, ameddig nem nézek ki tökéletesen.

Az új oldalán ezentúl költészetről, művészetről lesz szó, valamint olyan emberekkel fog interjúkat készíteni, akik inspirálják őt – írja a The Guardian. Kövessétek mostantól ti is!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.