Egyéb kategória

Igazi asztronauták engedtek bepillantást az űrbeli életbe

Sokszor gondolkodtatok már azon, hogy milyen lehet a világűrben élni? Egy nyugdíjas asztronauta, Clayton Anderson és társa, Doug Wheelock most elárultak néhány dolgot és megosztották a tapasztalataikat velünk.
vous - 2015.11.02.
Igazi asztronauták engedtek bepillantást az űrbeli életbe

A világűrről először is a két kedvenc filmem jut eszembe, a Gravitáció és a Csillagok között. Mindkettő zseniális és jól bemutatja azt, milyen az élet odakinn. De ha még több infóra vágytok a Földön túli életről, akkor olvassátok el a következő kulisszatitkokat két exűrhajóstól, akik az ABC Newsnak meséltek arról, milyen érzéseket él át az ember, miután elhagyja a Földet.

Hobbi

Muszáj, hogy valamilyen hobbit válasszon magának az ember, mivel nem lehet elmenni moziba vagy bulizni, hanem a legtöbb időt egyedül töltik az űrhajósok. Van, aki újságot olvas, könyvet és verseket ír vagy éppen megtanul valamilyen hangszeren játszani.

Mi ez a szag?

Az ember szaglása a világűrben tompul, de az ottani szag leginkább ahhoz hasonlítható, mint az égett műanyag vagy a kipufogógáz.

Forrás:
giphy,com

A fűszer aranyat ér

Nem lepődtök meg, ha azt mondom, hogy nem fenékig tejfel az élet odakinn. Például minden fűszer kincsnek számít. Különösen a só és a bors, de csak folyékony formában, mivel ellenkező esetben a magok csak ott lebegnének. De az olívaolaj és a balzsamecet sem elhanyagolhatóak, mikor arról van szó, hogy az űrhajósok ízesítsék az egyébként nem túl finom ételeiket.

Semmi madárcsicsergés?

A zaj nélküli élet rengeteg asztronautát zavar. A Földön nincsen egy perc sem, amikor nincs zaj körülöttünk, akár egy madár csicsergése vagy egy autó hangja. Ám odakinn a saját lélegzetünkön kívül semmi mást nem hallunk.

Boldog szülinapot!

Talán ez lehet a legfájóbb pont, amikor tudják, hogy valamelyik szerettük a Földön éppen a születésnapját ünnepli, de nem lehetnek ott és nem örülhetnek velük együtt. Mit csinálnak ilyenkor odakinn? Videoüzeneteket forgatnak lufikkal és egyebekkel, hogy így köszöntsék fel családtagjaikat és barátaikat.

Forrás:
giphy.com

Gyümölcsöt még!

Amikor új szállítmány érkezik az állomásra, akkor mindig a gyümölcs játssza a főszerepet és ez alkotja a rakomány legnagyobb részét. Nem is csoda, hiszen nem sok ízt éreznek ezalatt az időszak alatt, a gyümölcs az egyetlen kiút, hogy egy kicsit a Földön érezzék magukat.

Repül a WC-papír!

Talán ez lehet a legviccesebb dolog odakinn, nem lóg a WC-papír a falon, amit könnyen elérhet bárki, hanem repked a levegőben. Én biztosan nevetnék rajta, ha hadonásznom kéne utána miután elvégeztem a dolgomat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.