Lélek

Ezért ne használjátok soha a pasitok borotváját

Borotválunk este, borotválunk reggel, és a nap minden percében borotválnánk, de sajnos nem lehet, mert suliba vagy dolgozni kell menni. Jó, kicsit talán túloztam, de éreztetni szerettem volna, hogy mennyire komolyan vesszük a szőrtelenítést. Van azonban egy nagy hiba, amit elkövetünk, pedig nagyon nem kellene.

vous - 2015.10.28.
Ezért ne használjátok soha a pasitok borotváját

Férfiborotva női testen.

Biztosan veletek is előfordult már, hogy nem vittetek a pasitokhoz borotvát, így jobb híján az övével oldottátok meg a szőrtelenítést. Nagyon rosszul tettétek, ha nem vettetek elő egy vadiúj darabot, de ha újat használtatok, az sem volt a legjobb megoldás. A női és férfiborotvák célja eltérő. Míg a pasik leginkább az arcukat borotválják, addig mi a testünk eldugottabb területeit is.

A női borotvák fogantyúján található egy görbe fogás, valamint a többségének azért van csuklós feje, hogy megkönnyítse a kényes területek szőrtelenítését, mint a boka- vagy a térdhajlat.

– mondja dr. Whitney Bowe bőrgyógyász. Van még egy nagyon fontos egészségügyi oka annak, hogy soha ne használjátok a pasitok vagy más borotváját.

A borotválás tulajdonképpen karcolás a bőrön, és az így keletkezett nyílások a baktériumok melegágya lesz.

Az, hogy igyekeztek elkerülni más borotvájának a használatát önmagában nem elég. Figyeljetek oda, hogy rendszeresen tisztítsátok a fejet. Használat után öblítsétek át meleg vízzel és szárazon tegyétek el, hogy elkerüljétek a rozsdásodást.

Ajánlott cikkek