Egyéb kategória

9 dolog, amit jól fontoljatok meg, mielőtt tetováltattok

Pont én írom ezt a cikket, pedig odáig vagyok a tetoválásokért, nekem is van és valószínűleg lesz is még. Mindenesetre mielőtt jött a spontán és hirtelen elhatározás, hogy "most azonnal kell tetoválás", éveken keresztül kattogtam és tettem fel magamnak a kérdéseket, hogy mi van, ha meg fogom bánni? Persze ezen kívül még rengeteg más ellenérv van tetoválás ügyben.
vous - 2015.10.27.
9 dolog, amit jól fontoljatok meg, mielőtt tetováltattok

„A tetoválás örökre szól, nem fogod tudni eltüntetni és különben is, mit csinálsz vele, ha megbánod?” Ez a leggyakoribb kérdés, ezzel próbálják a szülők lebeszélni a gyereküket róla, aztán vagy sikerül, vagy nem. Nálam ez nem ment, és van egy olyan teóriám, hogy mire esetleg megunnám a tetoválásomat, már tuti lesznek olyan modern módszerek – ahogy most is van –, amikkel el lehet majd tüntetni a rajzokat és szövegeket magunkról. Most hoztam nektek 9 okot, amiért nektek sem kéne tetoválást vállalnotok, ha még bizonytalankodtok.

1. Nem vagytok elég idősek

És szülői engedély nélkül még mindig nem lehet kivitelezni a dolgot. Szerintem sokkal tisztább, ha megpróbáljátok rávenni – bármi áron – a szüleiteket, hogy engedjék meg a varratást. Sőt, én örülnék neki, ha a szüleim véleményét is hallanám, ha már tetoválásról van szó.

2. Nincs elég pénzetek

Nem olcsó mulatság és valljuk be, a nagyobb és színes tetoválásokat nem a 20 évesek pénztárcájához mérték. Ilyenkor érdemes több szalonba is ellátogatni, de akkor sem a legolcsóbbat választani. Íratlan szabály, hogy ami túl olcsó a többihez képest, az általában olyan is

3. Nem vagytok 100%-ig biztosak

Ami azért is nagy baj, mert oké, hogy le lehet szedetni, de a lézeres eltávolítás amellett, hogy nem olcsó mulatság, még sokkal jobban fáj is, mint maga a tetoválás elkészítése. Jól gondoljátok meg a választásotokat!

4. Nem érted a szöveget vagy a jelet, amit választottál

Annál cikibb pedig tényleg nem nagyon van, ha olyan szimbólumot tetováltattok magatokra, aminek a valódi jelentését nem ismeritek. Persze azok a figurák, amik nektek jelentenek valamit, teljesen mások. Gondolok itt például indiai, kínai, latin szövegekre vagy kisebb jelekre.

5. Elvesztettetek egy fogadást

Ennél nagyobb marhaságot már tényleg nem is csinálhatnátok, ha tetoválásról van szó. Értelmetlen fogadások, amiket kénytelenek vagytok megtartani, hiszen ígéretet tettetek borzalmas életre szóló tetkót eredményezhetnek.

6. Részegek voltatok

Köztudott, hogy részegen nem hozunk jó döntéseket. Ahogy ez sem lenne az…

7. A nagybetűs Ő

Tudom, a szerelem sok mindenre késztet minket, de ne vállaljátok be a neves tetoválást. A szerelem egyszer véget ér(het) és amikor ott maradtok magatokon az exetek nevével, sok kínos pillanatot tud szülni. Vagy válasszatok olyat, amit később át lehet alakítani. Persze attól még az expasitokra fog emlékeztetni, bármennyire is meg akartok szabadulni tőle.

8. A fájdalomküszöbötök nulla alatt van

Ha már a kozmetikusnál és a manikűrösnél is visítotok, úgy fáj minden, amit veletek csinálnak, és már a szemöldökszedésnél is kicsordul egy könnyetek, ne akarjatok tetoválást. Fáj.

9. Túl nagyot szeretnétek

A kevesebb néha több, nem árt itt is egy kisebb tetoválással kezdeni, hogy legalább érezzétek, mennyire fáj és lássátok, milyen beavatkozás alá akarjátok vetni magatokat. Kezdjétek kicsiben, abból még mindig lehet nagyobbat csinálni. Fordítva már nehezen.

Ajánlott cikkek