Egyéb kategória

Csak ezekben a hónapokban szabad fekete harisnyát hordani

Már rég megérkeztek a hideg őszi reggelek, amit valljuk be, nem is utálunk mi annyira. Tudjátok, van az az érzés, amikor valahogy nincs kedvetek nadrágot felvenni. Mi jöhet ilyenkor szóba? A harisnya, persze! De azt tudtátok, hogy nem mindegy, mikor veszitek fel?
vous - 2015.10.26.
Csak ezekben a hónapokban szabad fekete harisnyát hordani

Felkaptam a fejemet a Guardian egyik cikkére, amiben azt taglalják, hogy nagyon nem mindegy, mikor is szeretnénk fekete harisnyát felvenni. Legalábbis nem minden alkalmon fogadják el társadalmilag ezt a viseletet. Van egy szabály, ami szerint abban a hónapban szabad fekete harisnyát hordani, aminek a nevében benne van az ‘r’ betű. Logikusan gondolnánk, hogy a téli hónapokról van szó. Na, de várjunk, akkor fel szabad venni szeptemberben, októberben, novemberben, decemberben, januárban, februárban, márciusban és áprilisban? Lehet, hogy velem van a baj, de ez már felölel 3 évszakot.

Forrás:
giphy.com

Ha ez idáig még nem hangzik elég röhejesen, akkor ezt hallgassátok! Bizonyos divatkörökben annyira a szívükön viselik a harisnyakérdést, hogy egyszerűen annyit mondanak, abban a hónapban lehet felvenni, aminek a nevében benne van a ‘z’ betű. Nyilván az angol hónapnevekre gondoltak, amikben pont annyi ‘z’ betűt találhattok, mint sátorlécet a kempingsajtban.

Ez már nem is csak arról szól, hogy mikor vesszük fel a fekete harisnyát, hanem a pénzről, életkorról, az osztálybeli különbségekről és az életmódról. Egyet jelent azzal, hogy tartoztok valahova és ha valaki arról beszél, mennyire fáj a lába a magas sarkúban, akkor tudjátok, miről beszél. A fentiek alapján, a fekete harisnya akkor nem zavaró egyáltalán, ha vérbeli divatőrültek vagytok. Az, aki fura ruhákat meg cipőket hord és már megszokta azt, ha megnézik az emberek a stílusa miatt.

Maradjunk annyiban, hogy ha kedvetek tartja viseljetek nyugodtan fekete harisnyát. Ne pont emiatt dobáljátok ki az összeset a szekrényetekből!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!