Egyéb kategória

A nap hőse: ráncainak írt verset a 92 éves néni

Ha a versekre gondolunk, akkor egyből olyan neves költők jutnak eszünkbe, mint Ady Endre vagy József Attila. Pedig nem kellene megfeledkeznünk az olyan hétköznapi emberek alkotásairól sem, mint a következő néninek a verséről, aki az öregedésről írt. Tündéri!
vous - 2015.10.22.
A nap hőse: ráncainak írt verset a 92 éves néni

Wanda B. Goines egy átlagos, 92 éves nyugdíjas, csupán annyi különbséggel, hogy nem 5000 részes sorozatokat néz a tévében, hanem verset ír. Igen, jól olvastátok, verset ír. Legutóbbi költeménye pedig éppen az öregedésről szól, amit meg is könnyeztem kicsit. Hol az örömtől, hol a meghatottságtól. Nézzétek meg ti is!

A vers magyarul így hangzik

Belenéztem a tükörbe és mit láttam, egy öreg hölgy tekintett vissza rám. Táskás szemekkel, ráncokkal és ősz hajjal. Majd megkérdeztem a tükörképemtől: hogy jutottál el idáig?

Egykor még erőteljes voltál, most meg görnyedt és gyenge vagy – pedig annyira igyekeztem, hogy ne válj sose antik darabbá.

A tükörképem szeme felcsillant, majd így válaszolt: „Te csak a csomagolást bámulod és nem azt az ékszert, ami belül van.” – élő drágakő és egy igazi érték, ami egyedi és igazán te vagy, csak te a Földön.

Az évek alatt tönkrement a külső csomagolás, de ennek csak erősítenie kéne az ékszert, ami belül van. Koncentrálj a belsőre, arra, hogy még bölcsebb, kedvesebb és békésebb legyél.

Majd, amikor ettől a csomagolástól megfosztanak az ékszer szabadon fog ragyogni Isten dicsőségében örökkön-örökké.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.