Egyéb kategória

5 ok, amiért jó hideg vízzel zuhanyozni

Szerintem ti is csak akkor zuhanyoztatok hideg vízzel, ha ti kerültetek sorra utoljára a fürdőben, vagy áramszünet volt. Csakis vészhelyzetben – legalábbis mostanáig. Kiderült ugyanis, hogy a hideg víztől nemcsak szebbek, de boldogabbak is leszünk!
vous - 2015.10.17.
5 ok, amiért jó hideg vízzel zuhanyozni

Tudom, itt az ősz, lassan a tél is, nem könnyű rávenni magunkat a hideg zuhanyra, pedig higgyétek el, megéri. Csak öt perc az egész, aztán már bújhattok is bele a pihe-puha köntösötökbe!

Íme a hideg zuhany 5 legnagyobb előnye:

Boldogabbak lesztek tőle

A hideg víz növeli a béta-endorfin és a noradrenalin szintjét a vérben és az agyban, ami lényegében antidepresszánsként hat a hangulatotokra. Egy tanulmány is megállapította, hogy egy 2-3 perces hideg zuhanytól tartósan boldogabbak lehettek – írja a womenshealthmag.com.

Csökkenti az izomláz fájdalmának mértékét

Egy kemény edzés után előfordul, hogy izomlázunk lesz. Na, ilyenkor érdemes egy rövid hideg zuhanyt venni. Hogy miért? Ha öt percig hideg vizet engedtek a fájó izomra, akkor enyhülni fog a fájdalom. Ez annak köszönhető, hogy a hideg víz következtében megnövekedett véráramlás javítja a sérült izomszövetet, mert a vér olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek segítik a gyógyulását.

Forrás:
pixabay.com

Szebbé teszi a bőrötöket

Gyönyörű bőrt varázsolhattok magatoknak, ha először meleg vizet engedtek, majd a fürdés végén hideg vízzel „öblítitek” át a testeteket. A hideg víz ugyanis összehúzza a bőrt és a pórusokat, eltünteti a bőrpírt, valamint csökkenti a duzzanatokat – például a szem alatti táskák eltüntetésére szuper megoldás. Sőt, nemcsak a bőrötöket teszi lágyabbá és fényesebbé, de ennek köszönhetően a sminketek is tartósabb lesz.

Fényes lesz tőle a hajatok

Óriási szívességet tesztek a hajatoknak, ha hideg vízzel mossátok meg. Egy pár perces jeges hajmosás ugyanis sokkal simábbá és fényesebbé varázsolja a hajat.

Oldja a stresszt

Ha hideg vízzel mossátok meg az arcotokat, az nagyon megnyugtató, mivel lassítja a szívverést. Sőt, egy tanulmány is bebizonyította, hogy azok, akik rendszeresen úsznak hideg vízben, sokkal kevésbé lesznek stresszesek.

Szóval, csajok, vegyetek egy nagy levegőt, és irány a hideg zuhany!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.