Egyéb kategória

Lilu: „Nekem is voltak önértékelési problémáim”

Nehéz elhinni a mindig vidám Liluról, hogy bizony volt idő, amikor ő sem volt teljesen elégedett önmagával. A népszerű műsorvezető ma már plakátokról mosolyog ránk arca „meztelen” természetességével, és azon hírességek sorát növeli, akik natúr sminkben, vagy akár smink nélkül is bátran mutatják meg valódi arcukat. De vajon milyen szépségtippjei vannak? Hogyan találta meg önmagát, és vannak-e napok, amikor a tükörbe nézve neki sem tetszik, amit lát? Lilu arcának titkait fejtettük meg.

vous - 2015.10.14.
Lilu: „Nekem is voltak önértékelési problémáim”

Az utóbbi időben egyre több smink nélküli fotót látni rólad, a természetes szépség egyik nagykövete lettél. Mi az arcod titka?

Nagyon odafigyelek a bőrápolásra, erre sosem sajnálom az időt. Azt gondolom, hogy a legszebb smink is csak egészséges, szép bőrön mutat igazán jól. Emellett nagyon védem a bőrömet a káros hatásoktól, nyáron szinte mindig baseballsapkát vagy kalapot hordok és soha nem napozom. Kiemelten figyelek arra is, hogy UV-szűrős termékeket használjak még akkor is, ha csak kimegyek az utcára és rövid ideig éri a bőrömet a Nap.

Forrás:
facebook.com/lilublog

Milyen szépségtippjeid vannak?

Bármilyen fáradtan érek is haza, lefekvés előtt mindig alaposan megtisztítom az arcomat, és ha esetleg van rajtam smink, sosem mulasztom el a lemosását.

Rengeteg krémem és szérumom van, minden újdonságot kipróbálok.

18 éves korom óta használok szemránckrémet, és mivel eléggé száraz a bőröm minden nap hidratálom a bőrtípusomnak megfelelő – lehetőleg természetes hatóanyagú – kozmetikummal. Pár hónapja kezdtem el használni egy őssejtes termékcsaládot, most erre esküszöm, az eredményeit már látom a bőrömön, egészen lenyűgöző a hatékonysága.

Szerinted miért lett egyre nagyobb divat a hírességek körében, hogy smink nélkül fotózkodnak, holott régen csak lesifotókon láthattuk az igazi arcukat?

Abszolút pozitívnak tartom azt a folyamatot, hogy a hollywoodi hírességek is meg merik mutatni az igazi arcukat, nem félnek eltérni attól a tévhittől, hogy valaki csak talpig sminkben lehet szép. Nagyon jónak tartom, hogy ezzel ők is igyekeznek jó példát mutatni a fiatal lányoknak, hogy végre merjék felvállalni önmagukat, ne dőljenek be a hamis szépségideáloknak.

Forrás:
facebook.com/lilublog

Sminkkel vagy anélkül érzed nőiesebbnek magad?

A hétköznapokban szinte alig sminkelek, teljesen komfortosan érzem magam egy leheletnyi szájfénnyel és egy kevés szempillaspirállal is. Pontosan ezért szeretem nagyon azt a kampányt, amiben részt veszek: Éder Krisztián készített rólam, Illés Fanniról és Malek Andiról fotókat tényleg egészen minimális, mondhatni leheletnyi sminkben, amelyek ráadásul retusálás nélkül kerültek fel az FS termékek óriásplakátjaira.

Amikor ránézek ezekre a fotókra, önmagamat látom, nem hiányzik egy kicsit sem a sok festék, ez vagyok én.

És ezt örömmel vállalom, főleg azért, mert sajnos napjainkban jellemző az, hogy egy óriásplakáton, hirdetésen, de akár a Facebookon is manipulált fotók köszönnek vissza, vonástalanra kisminkelt és teljesen sima bőrűre retusált nőkkel, akik köszönőviszonyban sincsenek azzal, ahogy a való életben néznek ki. Szerintem ez nagyon rossz, mert – főleg a fiatal lányoknak – egy hamis ideált teremt, aminek nem tudnak megfelelni, mert nem is lehet. Örülök, hogy ez a trend lassan megváltozni látszik.

Neked is vannak olyan napjaid, amikor belenézel a tükörbe és nem vagy elégedett azzal, amit látsz?

Az elmúlt években sikerült teljesen elfogadnom magam olyannak, amilyen vagyok. Szeretem az arcomat, minden apró hibával és ránccal együtt.

Hogyan sikerült ezt elérned?

Huszonévesen nekem is voltak önértékelési problémáim, nem találtam meg igazán a stílusomat, volt rajtam egy kis súlyfelesleg is.

Ezek az évek az útkeresésről szóltak számomra. Persze önmagam elfogadása nem köthető egy adott pillanathoz vagy eseményhez, ez egy folyamat volt. Egy ideje például elkezdtem rendszeresen sportolni, ez nagyon jó hatással volt rám, nemcsak az alakomnak, a lelkemnek is nagyon jót tesz a mozgás.

Forrás:
facebook.com/lilublog

Szerinted mitől szép egy nő?

Attól, ha önazonos: ha rendben van önmagával, tisztában van azzal, mik az előnyei, a hátrányai, mi áll jól neki.

Tudom, hogy közhely, de a szépség tényleg belülről fakad, nem kell hozzá hatalmas smink, csillogó ékszerek.

Ami viszont nagyon fontos, hogy egy nő minden körülmények között legyen ápolt, a zsíros haj vagy a lepattogzott körmök a legszebb hölgyet is elcsúfítják.

Vállalnál plasztikai műtétet?

Hiszek abban, hogy egy tapasztalt bőrgyógyász vagy kozmetológus keze alatt a bőr még szebb és ápoltabb lehet, nagyon szeretem például a revitalizáló arckezeléseket és a természetes megoldásokat. Ha az ember rátalál egy jó szakemberre, ahogy én is (dr. Kriston Renáta – a szerk.), akkor nem lesz szükség szikére.

Forrás:
facebook.com/lilublog

Végül egy kis játékra invitállak. Megosztanád a VOUS olvasóival, hogy mi jut eszedbe a következő szavakról?

#blogger: A tévézés után a divat és a szépségápolás a két legnagyobb szenvedélyem. Imádom az újdonságokat kipróbálni és letesztelni, a véleményemet pedig sosem tartom magamban, ezért indítottam el két évvel ezelőtt a divatblogomat, a Lilu Trendert.

#nevetés: Számomra a humor és a nevetés kiemelt fontossággal bír, imádok viccelődni, igyekszem olyan emberekkel körülvenni magam, akik értik és szeretik is a jó poénokat.

Ajánlott cikkek