Lélek

Arcvonások és aszcendens – Minden az arcotokra van írva

Legtöbbször nem annyira a csillagjegyünk (napjegy) árulkodik a külső fizikai megjelenésünkről, mint inkább az aszcendensünk. Minden ember az aszcendensén keresztül kapcsolódik a külvilághoz és fejezi ki azon keresztül a személyiségét. Ennél fogva könnyen érthető, hogy minden az arcunkra van írva. Ettől függetlenül a kettőt nem választhatjuk teljesen külön.

vous - 2022.01.24.
Arcvonások és aszcendens – Minden az arcotokra van írva

Azok, akik tudják, hány órakor és perckor születtek, egyszerűbb online kalkulátorok segítségével is kiszámolhatják, melyik állatövi jegy volt felkelőben a születésük pillanatában. Amikor valakit elsőre megpillantunk, belenézünk a szemébe, észreveszünk bizonyos vonásokat az arcán, szemügyre vesszük a testalkatát, akkor az aszcendens és a vele együtt álló planéták által képviselt tulajdonságok lesznek szembetűnőek.

Alább összeszedtem a 12 állatövi jegyre vonatkozó tipikus vonásokat. Természetesen ezek csak iránymutatók, mivel további összefüggések vizsgálata szükséges ahhoz, hogy valakiről teljes képet kaphassunk.

KOS

Széles homlok, kúp formájú áll, háromszög alakú fej. Az orr oldalról egyenes és hosszú. A haja lehet vöröses árnyalatú vagy barna. Gondjai lehetnek a hajhullással. A haja általában vastag vagy a textúrája durvább tapintású. A Kos férfiak feje tele lehet fürtökkel. A járomcsont erős, és a száj is erőteljes.

Kos aszcendens: Lucy Lawless, Penélope Cruz

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

BIKA

Jellegzetes nyakuk van (erős, vastag vagy hosszú). Tekintetük lágy – ahogyan a hangjuk is kellemesen csengő, dallamos, de ha megmakacsolják magukat a szemük sötétebb lesz. Erős állkapocs, széles arc. A haj hullámos, az első ajkak kicsit előrébb állnak, de nagyon érzékiek, vonzóak.

Bika aszcendens: Lana Del Rey, David Beckham, Halle Berry

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

IKREK

Élénk arckifejezés. Kicsi szemek, de fénylő, lehet kék, szürke, mogyoró vagy barna színű. Magas arccsont. Merkúr-gödör az állon. Telt ajkak, sápadtabb bőr. Általában magas termetűek, de nem olyan magasak, mint egy Nyilas.

Ikrek aszcendens: Kristen Stuart, Sandra Bullock, Drew Barrymore

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

RÁK

A fülek közt a legszélesebb az arc, de alapvetően kicsi az arc. Az állkapocs erős és észrevehető. A szemek egymástól távol ülnek, színük szürkés vagy kék. Őzikeszemek. A szemöldökük lefelé ívelt. Az ajkak teltek és széles a mosoly. Barna haj, orr felfelé hajlik. A bőr színe világos, gyakran sápadt. Fiatal korában az arca jó alakú, idősebb korában elveszíti az alakját és megereszkedik.

Rák aszcendens: Julia Roberts, Cameron Diaz

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

OROSZLÁN

A legtöbb Oroszlánban van valami macskás, az arcuk kerekded. Dús hajkorona (sörény) jellemzi. A nők gyakran szőkék vagy festett aranyszínű hajat viselnek. A rézvörös haj is gyakori. Szemeik általában nagyok és naivak, melegséget sugároznak. Mosolygó szemek, amelyek örömmel teliek. Bőrük állapota jó, olyan aranybarnás, sárgás. Férfiaknál a felsőtesthez képest nagynak tűnik a fej, az áll szögletes. A nők nyaka rövid, kicsi fülek, gombszerű orr.

Oroszlán aszcendens: Marilyn Monroe, Meryl Streep

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

SZŰZ

Madonna-arc. Ovális, karakteres, keskeny arc. Általában barna haj, vékonyszálú. Éles és ragyogó szemek, mandulavágású, melyek szürkék vagy mogyoróbarnák. Húsos, hosszú orr. A fej felső része általában nagyobb, mint az alsó rész (reprezentálva az intellektust). Törékeny, szív alakú áll vagy Merkúr-gödör (kis bemélyedés az állon). Vékony száj.

Szűz aszcendens: Roger Federer, Hugh Grant, Kevin Costner, Sophie Marceau

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

MÉRLEG

Bociszemek, lágy tekintet, szép fogak. Kerekded arc, babaarc. Hajuk általában sötét. Szív alakú száj. Hangjuk kedves. Mindig adnak a megjelenésükre. Tekintetük harmóniát sugároz, még akkor is, ha belül nincs minden rendben.

Mérleg aszcendens: Jennifer Aniston, Britney Spears

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

SKORPIÓ

Erős arcvonások, gyakran szögletes formájú arc, bozontos szemöldök. Sötét haj, amiben lehet vöröses árnyalat, ha napfény éri. Erős állcsont, amely a makacsságra utal. Ha belenézünk a szemükbe, átható és éles. Az orra feltűnő. Az igazi Skorpió orr erős, húsos és horgas. Sasorr. Nagy fogak. Bőre sötét tónusú és könnyen barnul.

Skorpió aszcendens: Tom Cruise, Claudia Schiffer

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

NYILAS

Ovális alakú, szép arc, orra arányos. Homloka széles. Szeme tele jókedvvel, egymástól távolabb ülnek, sokszor nagy szemek, de nem néz egyenesen a szemedbe. Barna haj. A szemöldök csekély. Általában szép ívű száj, ami sokszor lefelé görbül, kifejezvén véleményét – nem próbál leplezni semmit. Férfiaknál a haj egy bizonyos ponton kezd visszahúzódni. A homloknál és a fejtető közepén kopaszodnak erősebben.

Nyilas aszcendens: Anne Hathaway, Diana hercegnő, Scarlett Johansson

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

BAK

Melankolikus. Erős arcvonás, szikár, erős járomcsont. Kerek és/vagy kicsi szemek, sötét, szúrós, kutató tekintet. Sötét haj, általában egyenes. Sápadt arc. A látása lehet gyenge. Komolyak, ritkán mosolyognak. Tekintélyt, érettséget sugároznak. Vékony ajak, a nyak hosszú.

Bak aszcendens: Sean Connery, Monica Bellucci, Sophia Loren, II. Erzsébet

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

VÍZÖNTŐ

Göndör haj, csillogó szemek. Gyakran világító kék, üvegszem – nem mutat érzelmeket. A szempillák lefelé lógnak. Az arc olyan, mint egy maszk – nehéz leolvasni róla bármit is. Négyzet alakú homlok. Szép bőr. A felső ajkak általában vékonyak. Kicsi fülek. Korán őszülhetnek.

Vízöntő aszcendens: Madonna, Christina Aguilera, Kim Basinger, Russell Crowe

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

HALAK

Világoskék vagy mélykék szem, néha melankolikus, vizes – tele érzelemmel, dülledt. Lehet nagy fül, az orr tűnhet laposnak vagy nagynak. Halszáj. Selymes, egészséges haj, gyakran szőke. Kerekded arc. Hosszú nyak. Nem szeret egyenesen a szemedbe nézni.

Halak aszcendens: George Clooney, Gwyneth Paltrow, Demi Moore

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség
Ajánlott cikkek