Egyéb kategória

A pasik a legjobb nők – Ti el tudjátok dönteni, fiú vagy lány van a képen?

Mint a Fiúk a klubból sorozaton nevelkedett nőgeneráció tagja, én is először „élőben” ebben a műsorban találkoztam transzvesztitával. Persze a sorozat élményéhez hozzátartozott az obligát melegbárban tett látogatás és az éjféli travishow megtekintése. Azóta pedig elkötelezett csodálója vagyok ezen művészeknek, így most elhoztam nektek a kedvenc valóságshow-mat, amiben a legdögösebb csajok mind férfiak. Ismerjétek meg RuPaul traviversenyét, és ismerjétek fel az igazi nőket az imitátorok között!

vous - 2015.10.07.
A pasik a legjobb nők – Ti el tudjátok dönteni, fiú vagy lány van a képen?

Az 54 éves RuPaul Charles, a barátainak csak Ru, napjaink leghíresebb transzvesztita előadója. Nála többet talán senki nem tett azért, hogy a nőimitátori szakmát és művészetet beemelje a mainstreambe. Ru ugyanis nemcsak mint átváltozóművész ismert, hanem énekesként is komoly karriert tudhat a magénak. Nem mellesleg pedig az amerikai popkultúra szerves része. A ’90-es években a legnagyobb sztárokkal pörgött együtt, vezetett műsort az VH1-on és számos népszerű sorozatban feltűnt. 2009-ben pedig tévétörténelmet írt, mikor elindította saját valóságshow-ját, a RuPaul’s Drag Race-t.

Gondolom, mindannyian emlékeztek még a Topmodell leszek! című műsorra, RuPaul ebből csinált egy felturbózott változatot, amelyben évadról évadra Amerika következő travi szupersztárját keresi. A műsor hatalmasat robbant, sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy jelenleg a rajongók a nyolcadik évadot várják. Ráadásul míg az első szériában a nyertes 20 ezer dollárt vitt haza, ma már 100 ezer dollárért hajtanak. A hollywoodi hírességek pedig sorban állnak, hogy vendégként zsűrizhessenek a műsorban. Így járt már a Drag Race stúdiójában Kelly Osbourne, Neil Patrick Harris, sőt Jessica Alba is.

Forrás:
dragofficial.com

Nem véletlen, hogy a show-t a legnagyobb angolszász lapok rendszeresen – nemes egyszerűséggel – a világ legjobb tévéműsorának nevezik. Miközben a közönség tátott szájjal nézi, hogyan változnak át a szeme láttára a boxeres, borostás pasik gyönyörű nőkké, úgy hozza közelebb a meleg kultúrát azokhoz, akik ezt nem ismerik. Nincsen szájbarágás, a néző kedvenc szereplőin keresztül jön rá, mekkora különbség van a transzvesztiták és transzszexuálisak között, hogy előbbiek minden szempontból férfiak és a beöltözést egyszerűen előadásmódnak, munkának tekintik.

Kiderül, mennyi harcot kell megvívniuk a környezetükkel és a világgal azért, hogy kiteljesedhessenek a művészetükben, és mennyi mindenhez kell érteniük ahhoz, hogy sikeresek legyenek a szakmában. Ugyanis egy transzvesztitának legalább annyira kell értenie az arcfestéshez, mint egy sminkmesternek, képesnek kell lennie arra, hogy ruhákat tervezzen, és azokat megvarrja magának.

Ám kiemelkedően jó előadónak is kell lennie, aki el tudja hitetni tátogással, hogy ő énekel, és átlagon felüli humorérzékkel kell rendelkeznie, hogy szórakoztatni tudja a közönséget. Ja, és mindemellett olyan nőnek kell lennie a színpadon, akibe a pasik beleszeretnek és a lányok pedig irigylik. És hogy ez mennyire sikerül nekik? Töltsétek ki a kvízünket és kiderül, ti meg tudjátok-e különböztetni a nőket RuPaul legmenőbb transzvesztitáitól!

Ajánlott cikkek