Egyéb kategória

Megvan a világ legsértődékenyebb virága!

Jaj, ne legyél olyan kis mimóza! Biztos megvan nektek ez a mondat gyerekkorotokból. Én ilyenkor mindig azon törtem a fejem, hogy miféle szerzet lehet az a mimóza. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy növény.
vous - 2015.10.03.
Megvan a világ legsértődékenyebb virága!

A mimózalelkűek gyakran megkapják ezt a jelzőt, ők ugyanis sértődősek, egy szóra is visszahúzódnak, futásnak indulnak, összehúzódnak és pufognak. Mint a mimóza, ha hozzáértek.

Forrás:
tumblr/veilofanna

Akkor most TÉNYLEG megsértődött?

Nem, szó sincs semmilyen érzelmi reakcióról, mindössze egy önvédelmi mechanizmus szemtanúi vagyunk. E növény érdekessége az, hogy ha hozzáértek, olyan kémiai reakciókat indítotok be a szárában, melyek során az összes vizet kiszorítja a sejtnedvüregekből. Ezért húzza össze magát. Törékenysége azért ne csapjon be benneteket, önvető képessége miatt inváziós faj lett a világ számos trópusi vidékén.

Gyönyörködjetek ti is a mimózában, én tuti, hogy beszerzek egyet otthonra!

Címkék: #növény #virág
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!