Egyéb kategória

5 idézet világsztároktól, akik legyőzték a mellrákot

Nemcsak az ősz, de az október is beköszöntött, ezzel együtt pedig kezdetét vette a mellrákellenes küzdelem hónapja és az október elsejei mellrák elleni küzdelem világnapja is. Ha nem is mindig, de legalább ma jusson eszünkbe időt szánni magunkra és az egészségünkre! Most hoztunk nektek öt hírességet, akik legyőzték a betegséget.

vous - 2015.10.01.
5 idézet világsztároktól, akik legyőzték a mellrákot

Magyarországon évente körülbelül 5–6000 új emlődaganatos embert diagnosztizálnak és ebből 2000 belehal a betegségbe. Nincs olyan nő, aki ne hallott volna a rettegett kórról, mégis hajlamosak vagyunk halogatni a szűrővizsgálatokat.

Október elsején, a mellrák elleni küzdelem világnapjának köszönhetően országszerte több ingyenes mellrákszűrő vizsgálatot tartanak, hogy a betegséget időben észrevehessék.

Mert a rendszeres önvizsgálat fontos, de nem elég!

Az időben felismert, korai stádiumban kezelt mellrák gyógyítható, de ehhez szükség van az évente történő vizsgálatokra és a rendszeres otthoni ellenőrzésre is.

Szánjatok időt az egészségetekre! A kellemetlen vizsgálat perceket, a betegség éveket vehet el tőletek.

Íme, néhány inspiráló nő, akik megküzdöttek a kórral

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Számomra nem volt más esély. Nem szeretek kockáztatni. Nem tudhatom, hogy valaha lesz-e másik fajta daganatom. Nem tudok üveggömbből sem jósolni, de most már tudom, hogy nem kell többé megküzdenem a mellrákkal és ez egyfajta szabadság. – Anastacia

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Valahogy belül mindig tudtam, hogy valószínűleg mellrákom lesz. Nagyon nagy esély volt rá. – Cynthia Nixon

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Többet nevettem a kórházban, mint egész életem során. Minden furcsa dologból viccet csináltam, ami velem történt és ez jó volt. – Christina Applegate

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Évek telnek el addig, amíg teljesen felépülsz. Mikor végre elkezdett visszanőni a hajam nagyon izgatott lettem, olyan volt, mint egy csoda. – Kylie Minogue

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Nagyon hamar rájöttem, milyen fontos is a pozitív gondolkodás. Miután a második barátom is, akit felhívtam, sírni kezdett a hírek hallatán, azt gondoltam: 'Nincs szükségem erre'. Volt egy nővérem és néhány barátom, akik elintézték a hívásokat, így minden erőmmel csak a pozitív gondolatokra tudtam koncentrálni. – Olivia Newton-John

Címkék: #mellrák
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!