Lélek

A Mérleg jegy jellemzése – Ők tényleg mindent mérlegelnek?

Milyen a Mérleg jegy valójában?

vous - 2022.01.24.
A Mérleg jegy jellemzése – Ők tényleg mindent mérlegelnek?

A Mérleg levegős jegy, és mint a többi levegős jegynek (Ikrek, Vízöntő) neki is szüksége van szabadságra, a találkozások örömére, az információra, a dolgok értelmezésére. Ami a mérlegelést illeti, egész nap mást sem tesz. Jó hírnévnek örvend a csábítás terén, pontosan tudja, kit milyen mondattal, gesztussal varázsolhat el. Akinek a Napja a Mérlegben áll alapvetően derűs, barátságos, lehet filozófus, politikus, történész, művész vagy életművész is.

5 tulajdonság, amit mások gondolnak a Mérlegről:

  • Diplomatikus
  • Nagy az igazságérzete
  • Konfliktuskerülő
  • Kifinomult az ízlése
  • Döntésképtelen

A legdiplomatikusabb jegy

A Mérlegek hamar átlátják a kényes helyzeteket, és mivel a jegy alapvető motívuma, hogy az ellentéteket kibékítse, sokszor diplomatikusan és tapintatosan viselkednek. Képesek semleges álláspontra helyezkedni, amivel ugyan nem adnak igazi választ a kérdésre, de diplomatikusan kitérnek előle. Ha mégis muszáj nemleges választ adni, azt sokszor átlátható, elfogadható érvekkel támasztják alá.

A jó diplomáciai érzékük ellenére képesek hevesen reagálni.

Ha visszautasítják őket (ezt nagyon rosszul tűrik), ridegen és kellemetlenül viselkednek, majd hitükben megingatva hangoztatják, hogy igazságtalanság történt velük.

Egy példa: ha megbántanak egy Mérleg szülöttet, például egy társasági összejövetelen – ahol az est folyamán végig káprázatosan viselkedett, mindenki őt csodálta –, vérig sértve, méltóságteljes tartással otthagyja a társaságot. Közli, egyedül megy haza, gyalog, éjszaka a zuhogó esőben. Természetesen tisztában van azzal, hogy könyörögve fogják kérni, maradjon, hiszen távozásával elrontja a vendégek hangulatát.

A jegy szülöttei nagy igazságérzettel bírnak

Erejük az emberiességben, az udvariasságban, a kedvességében, a tapintatosságban rejlik. Az igazságtalanságot nagyon rosszul viselik, és ha valaki nem őszinte, azzal képesek szembeszállni. Azonban jó, ha tudjuk, hogy a Mérlegek viselkedése egy idő után szokássá válhat, és a külvilágnak, a másoknak való állandó megfelelés, befogadóképesség folytán elveszíthetik saját igazi természetüket.

Ez odáig is vezethet, hogy az érzelmi életüket számos felszínes találkozás, külsőségek gondozása adja egy idő után, elnyomva saját valódi szükségleteiket.

Fontos számukra az egyensúly

Konfliktuskerülésük és döntésképtelenségük valóban megkülönbözteti őket a többi csillagjegytől. Fontos számukra az egyensúly és a helyes mérték. Valószínűleg, ha döntéseket hoznának, abból konfliktushelyzeteket teremtenének és akkor oda a vágyott béke és harmónia. Nem azért tanultak annyit és sajátították el a diplomatikus viselkedés minden csínját-bínját, hogy a problémák mélységeivel szembesüljenek.

Hiányosságuk, hogy nem képesek hosszú távú erőfeszítésekre. Munkabírásuk korlátozott, a felbukkanó akadályok leküzdése nehézséget okoz nekik. A nyugodt, csendes életmód hívei. Szeretnek jól élni, pihenni, örömet szerezni maguknak és másoknak.

Mivel jól ismerik önmagukat, nem végeznek túlzottan megerőltető munkákat. A Mérlegek tudnak vigyázni magukra.

Kifinomult stílusérzékkel rendelkeznek

Sok Mérleg szülött érdeklődik a művészetek, a kultúra iránt. A Mérleg jegyét uraló Vénusz révén sokak kifinomult stílusérzékkel rendelkeznek. Nem idegen tőlük a tánc, a zene, a színház világa és az olyan művészetek, ahol a szépség, a forma, a harmónia, a nyugalom, a csend és persze a kényelem jelen vannak.

Nem képesek mérlegelés nélkül élni

A Mérleg szülötteknek általában két típusa van, ahogyan a mérlegnek is két serpenyője. Az egyik önmagát helyezi előtérbe, a másik típus másokat. Egyik típus sem képes mérlegelés nélkül élni. Az első a csábítás erejében hisz, lehet könnyelmű, sznob, felszínes, önző. A második típust az elemzőkészség, a befelé fordulás, a megfontoltság és higgadtság jellemzi.

Bármelyik típusba is tartozzon, ahogyan a jó bor, idővel a Mérleg is beérik.

Ha a társunk Mérleg

Nagyra értékeli, ha mások is törődnek a külsejükkel, nem csak ő. Szívesen veszi a bókokat, nem jön tőle zavarba. A Mérleg férfi „csak” a tökéletes nőnek tud udvarolni. Szívesen költ a szépségre, a barátaira, szeretteire, általában nagyvonalú. Romantikus alkat, aki tudja, mit jelent egy csokor virág, egy meghitt vacsora. Folyamatosan igényli a az udvarlást és ne akarjuk levetetni azt a bizonyos rózsaszín szemüveget róla.

Ajánlott cikkek