Egyéb kategória

A lányoknak szabad, a fiúknak nem – Harc az iskolai dress code ellen

Ha az iskola öltözködés szóba kerül, általában mi, lányok és a kis pólóink, vagy a túl rövid szoknyáink vannak a középpontban. Egy anyuka azonban fia érdekében szólalt fel az iskolai dresszkód ellen.
vous - 2015.09.23.
A lányoknak szabad, a fiúknak nem – Harc az iskolai dress code ellen

Számtalanszor előfordult már, hogy a lányokat hazaküldték az iskolából, mert nem volt megfelelő a frizurájuk, vagy éppen a ruhájuk. Sokszor olvashattunk petíciókról, de igazából egyik sem érte el a célját. Most viszont egy furcsa eset történt. Egy amerikai anya harcot indított az iskolai öltözködés reformjáért, FIA érdekében. Nicole Alvarez azért küzd, hogy a fia viselhessen fülbevalót az iskolában. A jelenlegi öltözködési szabályok szerint ugyanis kizárólag a lányok hordhatnak a fülükben ékszert.

Nicole harmadik osztályos lánya és férje is hord fülbevalót. Elmondása szerint fiai csupán azért szerettek volna ékszert, hogy még jobban hasonlítsanak édesapjukra. Mikor az 5 és 6 éves fiúk először mentek iskolába fülbevalóban, Nicole-t tájékoztatták:

A lánya viselhet fülbevalót az iskolában, de a fiai NEM!

KiiiTV.com South Texas, Corpus Christi, Coastal Bend

Ez nem fair, hogy a húgom hordhatja, de én nem.

– mondta a 6 éves Jaci Alvarez.

Nicole mindezek után panaszt nyújtott be, és várja, hogy szeptember 28-án az iskola vezetősége megvitassa kérvényét.

Nem akarom, hogy a fiam csak azért ne tehessen meg valamit, mert ő fiú!

– jelentette ki határozottan az anya, aki eltökélte, mindent megtesz azért, hogy megváltoztassa az intézmény dress code-ját.

Mit gondoltok, jogos az anyuka felvetése?

Ajánlott cikkek