Egyéb kategória

Nézzetek máshogy a világra, hiszen a hősök köztünk élnek!

Utáltam, mikor általánosban azt a témát kaptuk fogalmazás írásakor, hogy írjunk a példaképünkről. Ilyenkor sokan híres embereket választottak: énekest, focistát, színészt, űrhajóst. Én meg kínlódtam, egyrészt nem vonzott a híres emberek világa, már akkor is úgy éreztem, túl van misztifikálva a dolog.
vous - 2015.09.22.
Nézzetek máshogy a világra, hiszen a hősök köztünk élnek!

Nagyobb tettnek éreztem, ha valaki a hétköznapokban vívta meg a kis harcait. Felnéztem például azokra a szülőkre, akik a sérült gyerekeiket nevelték. Láttam a nehézségeiket, a fáradt pillantásaikat a boldog pillanatok mellett, és hősként néztem arra a sérült srácra is, aki végigment az akadálypályán gyereknapon. Húzták, vonták, elakadt, felborult, de végigment. Akkor már tudtam, hogy a hősök nem egy nagy fordított háromszögbe zárt „S” betűvel a mellkasukon rohangálnak az utcán.

Hős nekem apu és anyu, akik felneveltek, apu azért is, mert tőle tanultam meg, hogy a békesség és a szeretet fontos. Órákat tudott róla beszélni, én meg hallgatni őt, és a pontosságot is igyekszem átvenni tőle. A becsületesség már csak úgy rám ragadt róla, ezért is hős nekem apu. Álruhába bújt Superman nekem az is, aki önkénteskedik, aki megáll adni a hajléktalannak egy szelet kenyeret.

De Clark Kent a szememben az is, aki átlépi átléphetetlennek tűnő korlátait. Aki kimászik a gödörből, fel a hegy tetejére, aki elhatározza, hogy nem eszik csokit két hétig, aki kilép a komfortzónájából, aki túllép önmagán, aki felveszi a szemetet más után, aki becsületesen végzi a dolgát, aki meghallgat másokat, aki segít nekem kinyitni a konzervet, mert én nem tudom.

A hősök köztünk élnek, mellettetek ülnek, esznek, kávéznak, és nem feltétlenül olvastok róluk az újságok hasábjain. Nem híresek, vagy legalábbis kevesen azok, néha csak egy mosoly vagy egy tett árulja el őket. De ti vegyétek észre őket, és tudjátok azt is, hogy

hősök vagytok ti is!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!