Egyéb kategória

Üdvözöllek IOS9! Mit hoztál nekünk?

Az új iPhone-nal természetesen új IOS rendszer is érkezett, én is letöltöttem, de lássuk, mik a tapasztalataim.
vous - 2015.09.20.
Üdvözöllek IOS9! Mit hoztál nekünk?

Azt már megírtam nektek, hogy nem vagyok túlzottan oda a nemrég megjelent iPhone 6S-ért, de kíváncsian vártam, hogy az új IOS rendszer mivel lesz másabb – vagy éppen mivel nem.

Az új iPhone megjelenésekor cseppet sem éreztem olyan bizsergető érzést, mint az IOS-nál. Azok a pillangók már nagyon repkedtek odabent a gyomromban, izgultam, na. Röpke fél óra alatt sikerült is letöltenem és vártam a hatalmas újításokat. Ehhez képest hasonló fejet vághattam, amikor megláttam az említett „újdonságokat”:

Forrás:
giphy.com

Miben is változott az új IOS az előzőhöz képest?

Betűtípus

Szerintem tökéletesen megfelelő volt az előző betűtípus, de megajándékoztak minket egy újjal, csak hogy lássunk is valamit az újításokból. Hasonló, mint amikor kiskorotokban a szüleitek beültettek titeket a tévé elé, hogy csöndben maradjatok…

Billentyűzet

Az iPhone telefonoknak alapvetően is elég egyedi a billentyűzetük más telefonokhoz képest. Az eddigi billentyűzeten ha kicsi, ha nagy betűkkel írtatok, mindig nagybetűként mutatta, idáig. De az új forradalmi változásnak köszönhetően már kicsiként mutatja. Nem semmi…

Forrás:
giphy.com

Külön keresőoldal

Nos, ezt az újítást alapból sem értem. Van egy-két oldalnyi applikációnk, ami elé beraknak egy olyan keresőoldalt, amit már előre tudhattak volna, hogy senki nem fogja használni. Ott vannak a gyakran használt alkalmazások meg a névjegyek, és a keresősávba írással a neten is kereshetünk. Csak hát mindent megtaláltok az appok között, névjegyeket és alkalmazásokat is. Miért keresgélnétek pont a keresősávban a neten, akkor mire való a Google?

Forrás:
giphy.com

Alacsony töltöttségű mód

Ha mondjuk bulizni mentek és csak fél órára ugrotok haza, akkor talán hasznát veszitek ennek a funkciónak. Töltés közben csökkenti a telefon teljesítményfelvételét, így gyorsabban feltölt a telefon. Elmondom, nekem mi a bajom vele. Ha bekapcsolom, sárga lesz fenn az akkujel, nézzétek:

Ez. Undorító.

Megtudhatjátok, mennyi időt töltöttetek a Facebookon

Elég sokat lógok a telefonomon, meg úgy összevetve a közösségi oldalakon, ezért nem igazán örülök ennek a funkciónak. Csak elrettent, mivel meg tudom nézni, hogy az elmúlt 24 órában mennyi időt töltöttem el a különböző appok használatával. Nos, nálam ez így néz ki:

2,8 órát beszélgettem. Hagyok egy kis szünetet, hogy feldolgozzátok, az nagyon sok. Azt hiszem, kéne egy Facebook-mentes hetet tartanom lassan…

Tudom, hogy nem vagyok iPhone-szakértő, de szerintem nincs annyi újítás ebben a szoftverben, hogy IOS9-nek nevezzük. Inkább IOS 8.5 vagy 8.05.

Tök jól megvoltam az előzővel is, pont nem teszik könnyebbé az életemet ezek az új funkciók, de nem baj, Apple, majd legközelebb.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.