Egyéb kategória

Sketching: lélekgyógyítás rajzolással

Mikor kicsi voltam és ceruzákat láttam, természetes volt, hogy elkezdek alkotni valami nagyot, amit anyuék majd felrakhatnak a hűtőre, vagy amit eltehetnek emlékbe. Mivel már akkor sem voltam hatalmas művész, ezért inkább csak a doboz aljára kerültek a csodálatos rajzaim, amikre a szüleim büszkék voltak, csak hát na. Azért annyira nem voltak szépek, hogy a hűtőn nézegessék, ahányszor elkezdik nyitogatni az ajtaját.
vous - 2015.09.19.
Sketching: lélekgyógyítás rajzolással

Jó, azért annyira béna sem voltam. De valamiért abbamaradt a rajzolás utáni vágyam, mostanában viszont egyre inkább elkezdett foglalkoztatni a dolog. Nem azért, mert minden ismerősöm divattervezőnek tanul és mást se látok a Facebookon, csak rajzokat és sketcheket. A divatot szeretem, imádom, néha még követni is tudom, de összességében a rajzolásnak egy teljesen más oldala fogott meg először. Az, hogy levezeti a feszültséget. Kreatívkodhattok, alkothattok és létrehozhattok olyat, amit eddig még senki. Mert minden rajz más. Így volt ez a naplóírással is, mikor belekezdtem. Eleinte nehéz volt betartani, hogy mindennap leírjak valamit, de belejöttem. És ha ott sikerült, akkor a rajzolásnál miért ne menne?

A rajzolásnak rengeteg pozitív hatása van, amiért igenis érdemes belekezdeni! Levezeti a feszültséget, kreatívabbá tesz, megnyugtat. Kifejezhetitek magatokat, a stílusotokat, a gondolataitokat, a vágyaitokat. Firkálgatni mindenki szokott, ami lehet tudatos vagy tudattalan. Ha a kezem ügyébe kerül egy toll és egy papír, miközben valakivel beszélgetek, hajlamos vagyok leírni a szavakat, amiket hallok. Így egy egész kerek kis történet kerül a lapra, telis-tele szavakkal, félszavakkal. Az önfeledt irkálás, rajzolás relaxált állapotba visz titeket. Mivel a rajzolás jobb agyféltekés tevékenység, a racionális gondolkodásunk ezalatt az idő alatt kikapcsol és sokkal könnyebben tudjuk elképzelni azt, amire vágyunk. A kreatív lelki energiák felszabadulnak, így az alkotás már magában is egy örömteli élmény. Főleg, ha még szép is lesz a mű!

Mivel mindenkinek ajánlom a rajzolást, ezért hoztam is egy jó példát hozzá. Ha ti is odáig vagytok a divatért és a firkálásnál egy kicsit többet akartok kihozni magatokból, miért nem hozzátok össze a rajzolást és a ruhaimádatot? Kettő az egyben program az unalmas délutánokra: fashion sketching.

A dolog elsőre elég nehéznek tűnik, de ha jobban megnézitek az alábbi videót, akkor láthatjátok ti is, hogy nincs itt szó olyan nagy dologról! Nem, emberi testeket sem kell úgy rajzolni, mint a nagyok. Ez a rajzolásfajta sokkal, de sokkal egyszerűbb és szabadabb. Minden rátok van bízva. De ha úgy érzitek, a testrajzolás nektek nem pálya, akkor a Google ismét a barátotok, ugyanis rengeteg sablont le tudtok tölteni és ki tudtok nyomtatni magatoknak, így már csak a ruha megrajzolása vár rátok. Ki tudja, lehet, bennetek veszett el a következő Coco Chanel!

A YouTube tele van tutorialokkal kezdőknek és haladóknak egyaránt, szóval sok-sok (és még több) gyakorlással ti is hamar belejöhettek! Kitartás, csajok! De ha inkább maradnátok az egyszerű rajzolgatásnál, akkor mutassátok meg nekünk, milyen a szívetek, mikor szerelmesek vagytok, vagy rajzoljátok le, mit jelent számotokra a boldogság, hiszen a VOUS-lányok is így tettek nemrég!

Ajánlott cikkek