Egyéb kategória

Tényleg lehetek rosszkor rossz helyen? – Mit mond erről az asztrológia?

Létezik-e egyáltalán olyan, hogy rosszkor rossz helyen vagyunk? Nem lehet, hogy minden meg van írva előre?
vous - 2015.09.18.
Tényleg lehetek rosszkor rossz helyen? – Mit mond erről az asztrológia?

A minap felhívott egy barátnőm, aki sokkhatás alatt mesélte el, hogy elütött egy őzikét. Ha félrerántja a kormányt, ő megy bele a többi haladó autóba, és meghal. Bizony, lehetünk rosszkor rossz helyen.

A figyelmeztető jelek sorozatos ismétlődésének figyelmen kívül hagyása szükséges ehhez.

A balesetek már nagyon súlyos jelnek minősülnek, hogy életünkben nem a megfelelő irányba haladunk, és ennek a folyamatnak azonnal véget vet. Ugyanezen a napon más körülmények mellett is találkozhatott volna az őzzel, lehet, hogy egy állatkertben vagy a vadasparkban sétálva, de lehet, hogy épp egy őzpörkölt elfogyasztása mellett. A lényeg, hogy sajnos tehetünk ezekről a helyzetekről, és fontos, hogy ilyenkor megálljunk, és elgondolkodjunk a miérteken, tartsunk önvizsgálatot, és merjünk külső segítséget kérni.

Kell némi önismeret

Forrás:
iStock

Sokan félnek amiatt asztrológushoz menni, mert mi van, ha valami rosszat fog mondani vagy befolyásolni fog. Az ilyen jellegű félelmek általában akkor jelentkeznek, ha mi magunk is tisztában vagyunk azzal, hogy valami nem stimmel körülöttünk, bennünk, de szembesülni még nem merünk vele, vagy nem állunk készen a változtatásra. Olyan is van, hogy kívülről várjuk a megoldást, és ezért asztrológushoz fordulunk. Senki sem akar úgymond a külső körülmények áldozatává válni, ám az önismeret gyakorlásával a kockázatát lecsökkenthetjük.

Ne kívülről várjuk a megoldást!

Ma már az asztrológiában is a humanisztikus szemlélet van terjedőben, amely a lélek mélyebb összefüggéseinek megértésére koncentrál. Az irányvonalak vizsgálata mellett, a szavak mögött meg kell érteni a valódi üzenetet, jelentést, szimbolizmust. Az asztrológia nagy előnye, hogy látható, milyen hatások érik az egyént. Ezeket a hatásokat minősíteni úgy, hogy jók vagy rosszak – felesleges erőfeszítés. Értsük meg inkább, hogy mit akarnak üzenni. Vannak helyzetek, amelyek rákényszerítenek a változtatásra, ezeket nehezebb felismerni, mert másokra vetíthetjük a frusztrációinkat, és kívülről várjuk a megoldást.

Van, hogy a felismerés előtt (vagy elől) elmenekülünk, és fizikailag akarunk továbblépni, holott a lelkünk nincs még készen rá.

Az asztrológus látja ezeket a nehezebb időszakokat és az akadályok jellegét (analógiásan), amiket az egyén esetleg nem lát. Például a szakmai kiégés elég gyakori jelenség, kezdetben még csak a fásultság, türelmetlenség jelei mutatkoznak, később már lemaradás a munkában, mások kritizálása, irreális elvárások és célok jelennek meg, mely önelégültséghez és végül a valóságtól való teljes elrugaszkodáshoz vezethet.

Az asztrológus fel tudja hívni a figyelmét, hogy ez a folyamat súlyosbodhat depresszió, alvászavar vagy akár betegségek formájában, és a munkahely elvesztésével is járhat, ha nem változtat a hozzáállásán.

De egyúttal utat is mutathat, hogy változtatnia kell, és szembe kell néznie saját maga korlátaival, félelmeivel, ami miatt valamihez még görcsösen ragaszkodik. A kialakult helyzet nem feltétlen mások inkompatibilitásából adódik, hanem egy adott helyzet megrekedéséből, ahonnan neki tovább kellene tudnia már lépni. Az, hogy ő képes lesz-e erre, vagy sem, nem az asztrológus felelőssége, és nem dolga, hogy ezt eldöntse.

Elcsúszik a szerelem

Mi van azokban az esetekben, amikor jön a nagy szerelem, de valahogy rosszkor és rossz időben, rossz helyen? Ezeket az eseteket nem sorolhatjuk a fenti balesetes helyzetekhez. Itt másról van szó. Valaki túl gyors és valaki túl lassú. Ez a dinamikakülönbség adódhat abból, hogy valaki óvatosabb, míg a másik már menne, haladna, előrébb tart. Ha ez csak egyszer fordul elő, nem kell minden esetben hibást keresni.

Minden kapcsolat okkal jön létre. Azonban ha hasonló helyzetekben többször is találjuk magunkat, akkor foglalkozni kell vele, mert problémát jeleznek, hogy a valós időben meg tudjuk-e élni az érzéseinket, vagy sem. Itt az érzések elcsúsznak vagy elkésnek, az egyikben kialakulnak, a másikban nem. Számos oka lehet annak, hogy két ember találkozása miért nem valósul meg, a hátráltató tényezőket is figyelembe kell venni.

Senki sem tökéletes

Mindenki életében vannak nehezebb és könnyebb időszakok. Mindenkivel megesik, hogy rosszkor, rossz helyen tesz egy kijelentést, mond el egy viccet vagy tesz fel egy kérdést. Senki sem tökéletes. Van, hogy elcsúsznak a dolgok, van, hogy nem úgy sikerül, ahogyan elterveztük, de végül minden a megoldás felé törekszik. Fogadjuk ezt el. Ne féljünk hibázni, ne féljünk a kudarctól. Fontos útjelzők, hogy jókor jó helyen lehessünk, a megfelelő időben odaérhessünk.

Oprah Winfrey amerikai televíziós műsorvezető, producer szerint:

A kudarc az, amivel Isten a tudtunkra adja: ‘Ne haragudj, de most rossz irányba mész!’

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.