Egyéb kategória

Ilyennek képzelik a luxust a hajléktalan gyerekek – fotók

Mit szeretnétek, hogyan lásson a világ? Vékonyabbnak? Szebbnek? Gazdagabbnak? Jó lenne, ha csak egy kép erejéig, de megterveztethetnénk, miként szeretnénk magunkat láttatni. Bizonyára a mi válaszainkból is érdekes képek születnének, de most a hajléktalan tinik vágyait váltotta valóra egy fotós, még ha csak rövid időre is.
vous - 2015.09.17.
Ilyennek képzelik a luxust a hajléktalan gyerekek – fotók

Milyennek képzeljük el a tökéletességet? Eme kérdés köré épül a The Portrait Project kezdeményezése, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy több ezer tinédzser él otthontalanul az utcákon szerte a világban. A projekt ötletgazdáinak célja, hogy megmutassák a világnak, a hajléktalanság nem határozza meg az ember személyiségét, valamint hogy felfedjék a gyerekek valódi énjét. Több tizenévest kérdeztek, mi a legvadabb álmuk, mit jelent számukra a luxus, és mire lenne szükség ahhoz, hogy adományok nélkül éljék az életüket. Az álmaik a Art Start segítségével egy kép erejéig valóra váltak.

Reméljük, hogy a képek egy új gondolkodásmódot terjesztenek el, miszerint választhatunk, hogyan akarjuk látni a hajléktalan embereket. Ne a stigmák alapján ítéljünk, legyünk kíváncsiak az emberre, ott belül

– mondta Johanna De Los Santos, az Art Start ügyvezető igazgatója.

Jöjjönek az álmok!

Forrás:
David Johnson

Forrás:
Josh Dalsimer

Forrás:
Natalie Brasington

Forrás:
Ken Pao

Forrás:
Natalie Brasington

Forrás:
Alina Gozin’a

Forrás:
Steve Giralt
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.