Egyéb kategória

Bizonytalanul bántok a tussal? Máshogy is varázsolhattok vadító cicaszemeket!

Ti is cicaszemekre vágytok, de úgy érzitek, képtelenek vagytok egyetlen határozott mozdulattal igéző tekintetet varázsolni? Ne aggódjatok, nem is kell a szemhéjtussal bajlódnotok! Mutatunk nektek egy szupercicás sminket, aminél ezúttal nem elégszünk meg a tussal, inkább satírozással tesszük csábítóvá a szemeket!

vous - 2015.09.17.
Bizonytalanul bántok a tussal? Máshogy is varázsolhattok vadító cicaszemeket!

A cicaszem nem olyan nehéz, mint ahogy azt elsőre gondolnátok. Elsősorban odafigyelést igényel, aztán egy kis gyakorlást, hogy a mozdulatok nektek is a kezetekben legyenek.

Forrás:
Hámori Zsófi

Kövessétek a lépéseket, és utána doromboljatok!

1. lépés: A szem elkészítésével kezdjétek. Korrektor és szemhéjbázis kerül a szemhéjra, ezek adják a megfelelő alapot, tartóssá teszik a sminket.

2. lépés: Gyöngyházfényű szürkésbarna kerül a mozgó szemhéjra, úgynevezett „tóp” szín, ami garantáltan mindenkinek és minden szemszínhez jól áll.

3. lépés: A felső és az alsó szempillasorba fekete szemceruzával húzzatok kontúrt. A cicaívet úgy alakítsátok ki, hogy az alsó pillasor ívén haladva felfelé készítsetek egy kis farkincát, amit kössetek össze a felső pillasoron húzott vonallal. A ceruzavonalat lapos ecsettel satírozzátok el.

4. lépés: A ceruzára dolgozzatok matt fekete vagy sötétbarna szemhéjfestéket, ez a helyén tartja a kontúrvonalat, és lágyítja azt.

5. lépés: A szem külső sarkába buci ecsettel tejeskávébarna szín kerül, amit a halánték irányába söprő mozdulatokkal satírozzatok el. Ezzel az árnyékolással szép ívet adhattok a szemeteknek. Hangsúlyozzátok a szempillátokat két réteg ébenfekete spirállal!

6. lépés: Jöhet az alapozás, de csak miután az esetleg leszóródott szemhéjfestéket letöröltétek a szemetek alól.

7. lépés: Alapozzatok egyenletesen, tegyetek korrektort a szem alá, igazítsátok meg a szemöldökötöket. Utóbbi lépés nagyon fontos, ezzel adtok karaktert az arcnak, és a szemetek így lesz igazán kifejező. Arcpírként természetes árnyalatot válasszatok.

8. lépés: A rúzs hússzínű, jó, ha egy kicsit üde, mégis maradjon natúr. Most a szemeken van a hangsúly.

Forrás:
Hámori Zsófi

Emőke egy gyöngyházfényű tejeskávébarna színű sminket kapott, ami remekül állt neki. Nem is csoda, hiszen meglepő módon ő is a tél típusú lányok közé tartozik. Ha eddig azt hittétek, minden tél típusú lány Hófehérkére hajaz, akkor ide kattintva nézzétek meg, mi is az igazság!

Így készít igéző tusvonalat sztászerzőnk, Takács Nóra:

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.