Egyéb kategória

Szívszorítóan szép: rákos gyerekek festették meg az álmaikat

Képzeljetek el egy boldog helyet. Ha le kellene rajzolni, mi lenne az? Trópusi tengerpart a szeretteitekkel? A legtöbben biztosan valami hasonlóra gondoltatok. Én is. Ám például a 13 éves Hunter számára a boldogság színes kaleidoszkóp, repülő panda és egy rozmár varázsló.
vous - 2015.09.15.
Szívszorítóan szép: rákos gyerekek festették meg az álmaikat

Huntert 2014-ben agydaganattal diagnosztizálták, azóta az életét kórházakban tölti, és bár szinte elképzelhetetlen, ő mégis próbálja a tinik normális életét élni. Az atlantai Gyermek-egészségügyi Centrum megkérte Huntert és még négy másik, rákos megbetegedéssel küzdő gyereket, mondják el, milyen számukra a legboldogabb hely. A kicsik interjúja után egy fotós és egy illusztrátor elkészítette a boldog rajzokat. A kezdeményezés neve pedig nem is lehetne szebb:

Boldog Hely Projekt

Lauren boldog helye

A 11 éves Lauren most rákmentes, de tisztán emlékszik, milyen volt az, amikor nagyon félt.

Amikor ideges voltam vagy féltem, anyu mindig azt mondta: csak menjek el egy boldog helyre, képzeljem magam oda, legyek ott!

Lauren egy színes és csillogó csodaországot rajzolt tündérekkel, valamint a terápiás kutyusát, Hope-ot.

Forrás:
http://www.dedicatedtoallbetter.org

Justice boldog helye

A 16 éves, leukémiás lány egy hatalmas oázist álmodott meg. Olasz kastély előtt isteni a piknik. Sajttal, szőlővel és minden finomsággal.

Forrás:
http://www.dedicatedtoallbetter.org

Alex boldog helye

Alex szintén rákmentes, de 4 évet töltött kórházban. Az ő álma igazán egyszerű: a szobája, tele a kedvenc sportolói posztereivel, legóval, valamint egy dobfelszereléssel.

Forrás:
http://www.dedicatedtoallbetter.org

Maya boldog helye

A 11 éves Mayánál akkor kezdődött minden, mikor játék közben szúrást érzett a térdében. Kiderült: csontrákja van. Amputálni kellett a lábát térd alatt. Az ő boldog helye egy gyönyörű strand Rio de Janeiróban, ahol érezheti a napsütést az arcán. Mankók, kerekes szék sehol.

Forrás:
http://www.dedicatedtoallbetter.org
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.