Egyéb kategória

6 meglepő tény a hétfőről, ami sok mindent megmagyaráz

Mondjuk ki: a hétfő tényleg a legrosszabb nap a héten, és ezt – akaratlanul is – szinte mindannyian alátámasztjuk a viselkedésünkkel. Íme néhány dolog, amit nem tudtatok a hétfőről, de talán a segítségükkel a jövőben túlélhetőbbek lesznek ezek a napok.
vous - 2015.09.14.
6 meglepő tény a hétfőről, ami sok mindent megmagyaráz

Órákig nem mosolygunk

Egy brit egyetem kutatói megállapították, a hétfő az a nap, mikor a legtovább kell várnunk az első mosolyra. A tanulmány szerint átlagosan 11.06-ig nem mosolyognak hétfőn az emberek.

Gondban vagyunk az idővel

Nem meglepő, hogy nem megy a mosolygás, hiszen az emberek fele hétfőnként késik a munkából. Így ti vagy azok közé tartoztok, akik munkaidőben még a buszon idegeskednek, vagy azok vagytok, akik már a melóhelyen vannak, de nem tudják elkezdeni a napi munkát, mert valaki késik.

Nyávogunk

Egy kutatás szerint az emberek átlagosan 12 percet nyávognak hétfőn azon, hogy hétfő van.

Dolgozni sem bírunk

Forrás:
giphy.com

A tudósok azt is megállapították, hogy a hétfő az egyik legkevésbé produktív nap. Ilyenkor az emberek átlagosan csak három órán keresztül képesek tényleg a munkára koncentrálni.

A hétfő tényleg életveszélyes

A BBC egyik felmérése szerint hétfőn többen lesznek öngyilkosok, mint a hét végén. Sőt, húsz százalékkal többen kapnak szívinfarktust ezen a napon, mint a hét többi napján.

Egy jó hír

Ám nem minden szörnyű a hétfővel kapcsolatban. Ha például autót szeretnél venni, akkor a hét első napja a legmegfelelőbb idő rá. A Yahoo kutatása szerint ezen a napon kedvesebbek az eladók, és nagyobb esélyed van arra, hogy kedvezményt kapj.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.