Egyéb kategória

Kifinomult smink nem csak barna hajú, barna szemű lányoknak

A nagyinál utáltam a csipkéket, ódivatúnak, egyszerűen „nagymamásnak” találtam. Néhány éve azonban elkezdett beszivárogni az életembe, de nem a ruhákon keresztül... Egyszer csak csipkefüggönyt vettem, majd kézzel horgolt csipkealátétet találtam az asztalomon. Lehet, hogy a korral jár, mindenesetre megszerettem.

vous - 2015.09.12.
Kifinomult smink nem csak barna hajú, barna szemű lányoknak

Csipkedivat

A csipkeruhákat egyáltalán nem tartom terítős jellegűnek, a csodás minták, virágok, formák izgalmat visznek öltözködésünkbe. Kellem és báj sugárzik belőlük, nehezebb anyagokkal alkotott kontrasztjuk a vagány nőiesség szimbóluma, legalábbis az én szótáramban. Hozzá persze sminket is kell alkotnunk, hogy az összhatás tökéletes legyen.

Nina mályvás-lila csipkefelsőjéhez egy éteri sminket készítettem.

Így készíthetitek el ti is lépésről lépésre:

1. lépés: Szemhéjatokra és szemetek alá tegyetek korrektort, a felső szemhéjra szemhéjbázist is. A szemhéjbázis ma már elég népszerű, talán mindannyiótok neszesszerében lapul egy. Helyén tartja a szemhéjfestéket, a begyűrődést meggátolja, és lemosásig tart majd a smink.

2. lépés: Rózsás árnyalatú, gyöngyházfényű por kerül a mozgó szemhéj egészére. A szemöldök alatti részt és a belső szemzugot matt szemhéjfestékkel hangsúlyozzátok.

Forrás:
Hámori Zsófia

3. lépés: Nagy satírozóecsettel mályvaszínnel árnyékoljátok a külső szemzugot és a mélyítőívet, ebből kerüljön az alsó pillasor alá is. Bátran dolgozzatok!

Forrás:
Hámori Zsófia

4. lépés: A felső pillasort egészen a tőben kontúrozzátok egy középárnyalatú bordó festékkel, ebből is kerülhet az alsó pillasorra.

Forrás:
Hámori Zsófia

5. lépés: Ha leszóródott volna a festék, töröljétek le, pótoljátok a korrektort, és tegyétek föl a leheletkönnyű alapozót.

6. lépés: A szempillaspirált két rétegben vigyétek fel! Ha van bordó színben, azt használjátok, természetesen jó a fekete is.

Forrás:
Hámori Zsófia

7. lépés: A szemöldököt ki ne hagyjátok, keretet ad az arcotoknak!

8. lépés: Arcpírként kedves, kissé fáradt rózsaszínt használjatok az arccsontotok felső részére.

Forrás:
Hámori Zsófia

9. lépés: Ajkatokra hússzínű szájfény vagy natúr rúzs kerüljön.

Az ősz típusú lányok sminkje

Ninának a rózsaszínes árnyalatú smink mesésen állt, ami nem is csoda, hiszen a lágy ősz típusú lányok körébe tartozik, akik bátran viselhetnek rózsaszín árnyalatokat. Ide kattintva még több dolgot megtudhattok az ősz típusról.

Nem tudjátok, melyik táborba tartoztok? Ismerjétek meg a nyár és a tél típust is!

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek