Egyéb kategória

Hétfőn jobb lett volna ki se mászni az ágyból?

A hétfő általában rosszul indul. Ha nagy nehezen találunk egy másik felsőt ahelyett, amit leöntöttünk kávéval, akkor biztos, hogy lekéssük a buszt, sőt, a nagy rohanásban még a telefonunkat is otthon hagyjuk. Na, ilyenkor fogalmazódik meg bennünk a kérdés: talán jobb lett volna, ha ki sem kelünk az ágyból? A mi kis személyes katasztrófáink azonban semmik azokhoz a világtörténeti borzalmakhoz képest, melyek szintén a hét első napján történtek.

vous - 2015.09.14.
Hétfőn jobb lett volna ki se mászni az ágyból?

1945, Hirosima

A Japánban található Hirosimában a Little Boy nevű atombomba ledobása utáni négy hónapban
90 000–166 000 ember vesztette életét a bombázás hatásainak következtében. A legtöbben azon a napon meghaltak, de sokan később, az égési sérülésekben vagy a sugárzás miatt kialakult betegségekben vesztették életüket.

1999, a Bridge Creek–Moore tornádó

Forrás:
AFP

Az 1999-es Bridge Creek–Moore tornádó egy rendkívül erős tornádó volt, mely a valaha mért legnagyobb sebességgel, 301 km/h-val söpört végig Oklahomán és környékén 1999 májusában. 85 perc alatt több ezer lakást pusztított el, 6 ember halálát okozta, és nagyjából egymilliárd dollár kárt okozott.

1994, a northridge-i földrengés

Forrás:
Wikipedia

1994. január 17. hajnalán, a Los Angeles és Kalifornia környékén élők még nem sejtették, hogy ezen a napon tör majd rájuk minden idők legköltségesebb természeti katasztrófája. A földrengésnek több mint 57 halálos áldozata volt, az anyagi kár pedig 20 milliárd dollár volt.

2008, a nagy szecsuáni földrengés

Forrás:
Wikipedia

A földrengés Kínában, Szecsuán tartományban történt. A katasztrófában több mint 69 ezren vesztették életüket, valamint 18 ezren megsebesültek. A földrengés olyan erős volt, hogy még Sanghajban is érezték, ami 1700 km-re volt a földrengés epicentrumától. Sőt, az utórengések még hónapokkal később is újabb baleseteket és károkat okoztak.

Forrás:
Wikipedia/Miniwiki
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.