Egyéb kategória

Hétfőn jobb lett volna ki se mászni az ágyból?

A hétfő általában rosszul indul. Ha nagy nehezen találunk egy másik felsőt ahelyett, amit leöntöttünk kávéval, akkor biztos, hogy lekéssük a buszt, sőt, a nagy rohanásban még a telefonunkat is otthon hagyjuk. Na, ilyenkor fogalmazódik meg bennünk a kérdés: talán jobb lett volna, ha ki sem kelünk az ágyból? A mi kis személyes katasztrófáink azonban semmik azokhoz a világtörténeti borzalmakhoz képest, melyek szintén a hét első napján történtek.

vous - 2015.09.14.
Hétfőn jobb lett volna ki se mászni az ágyból?

1945, Hirosima

A Japánban található Hirosimában a Little Boy nevű atombomba ledobása utáni négy hónapban
90 000–166 000 ember vesztette életét a bombázás hatásainak következtében. A legtöbben azon a napon meghaltak, de sokan később, az égési sérülésekben vagy a sugárzás miatt kialakult betegségekben vesztették életüket.

1999, a Bridge Creek–Moore tornádó

Forrás:
AFP

Az 1999-es Bridge Creek–Moore tornádó egy rendkívül erős tornádó volt, mely a valaha mért legnagyobb sebességgel, 301 km/h-val söpört végig Oklahomán és környékén 1999 májusában. 85 perc alatt több ezer lakást pusztított el, 6 ember halálát okozta, és nagyjából egymilliárd dollár kárt okozott.

1994, a northridge-i földrengés

Forrás:
Wikipedia

1994. január 17. hajnalán, a Los Angeles és Kalifornia környékén élők még nem sejtették, hogy ezen a napon tör majd rájuk minden idők legköltségesebb természeti katasztrófája. A földrengésnek több mint 57 halálos áldozata volt, az anyagi kár pedig 20 milliárd dollár volt.

2008, a nagy szecsuáni földrengés

Forrás:
Wikipedia

A földrengés Kínában, Szecsuán tartományban történt. A katasztrófában több mint 69 ezren vesztették életüket, valamint 18 ezren megsebesültek. A földrengés olyan erős volt, hogy még Sanghajban is érezték, ami 1700 km-re volt a földrengés epicentrumától. Sőt, az utórengések még hónapokkal később is újabb baleseteket és károkat okoztak.

Forrás:
Wikipedia/Miniwiki
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.