Egyéb kategória

Lenyűgöző, amit Meryl Streep a nők egyenjogúságáért tesz

Meryl Streep új filmje, a Suffragette nemrég debütált a Telluride Filmfesztiválon. A színésznő szerepe szerint egy brit választójogi mozgalom vezetője, akik a női szavazati jogért küzdenek. Ez a téma pedig kifejezetten közel áll a színésznőhöz.
vous - 2015.09.09.
Lenyűgöző, amit Meryl Streep a nők egyenjogúságáért tesz

Mint kiderült, Meryl nemcsak a filmvásznon de a magánéletében is szívén viseli a női egyenjogúság kérdését, csakúgy, mint Amanda Seyfried, akiről már írtunk nektek. A színésznők a nem egyforma bérezés miatt szólaltak fel. Elmondásuk szerint a férfi színészeknek magasabb gázsi jut, mint a színésznőknek.

A kongresszus 1972-ben elfogadott egy alkotmánymódosítási javaslatot a nők egyenjogúságáról, amely kimondja, hogy nemük szerint nem lehet különbséget tenni az emberek között. Az Equal Rights Amendment (ERA) módosító javaslatát 38 államban kellett volna elfogadni ahhoz, hogy az alkotmányhoz csatolják, de csak 35 állam hagyta jóvá. Ez azóta sem változott.

Az Oscar-díjas színésznő nagyon fontosnak tartja hogy ezen változtasson, így levelet írt a kongresszus minden tagjának. Így összesen 535 levelet küldött ki, melyekhez mellékelte Jessica Neuwirth Equal Means Equal (Az egyenlő azt jelenti, egyenlő) című könyvét.

Forrás:
GIPHY

Azt gondoltam, ha Meryl Streep levelet ír valakinek, az válaszol is rá. Értitek, az illem is így kívánja, és ő mégiscsak MERYL. De nem. Csupán 5 válaszlevél érkezett, ami a kongresszus tagjainak 1%-a. Bár ez a színésznőt továbbra sem fogja eltántorítani, sőt még Ferenc Pápát is megkérte, támogassa az ügyet.

Ajánlott cikkek