Egyéb kategória

Ezért ne felejtsetek el kézzel írni

Ti mikor írtatok kézzel utoljára? Elég régen, ugye? Manapság szinte mindig velünk van a telefonunk vagy a laptopunk, amibe egyszerűbb belepötyögni az infókat. De gondoljatok csak bele, mennyivel jobban esne egy reggeli „szeretlek” üzi egy cetlin, rózsa kíséretében, mint egy Facebook-üzenet!
vous - 2015.09.09.
Ezért ne felejtsetek el kézzel írni

Íme 6 ok, amiért sokkal jobban megéri kézzel írni:

Segít a megértésben

A kézzel való jegyzetelés segít az információk megjegyzésében és megértésében. Ha kézzel jegyzeteltek, sokkal valószínűbb, hogy emlékezni fogtok a leírtakra, valamint az is, hogy használni fogjátok őket a gyakorlatban – írja a mindbodygreen.com.

Segít a koncentrálásban

Amikor a gépen vagy a telefonotokon jegyzeteltek, nagyon könnyen el tudtok kalandozni. Ismerős, mikor elkezdtek valamit írni, aztán pár perc után már a Facebookon lógtok, ugye? Ha egy füzetbe jegyzeteltek, akkor sokkal kevesebb az esély arra, hogy valami elvonja a figyelmeteket.

Beindítja az agyat

Forrás:
pixabay.com

Amikor kézzel írtok, csak ti és a tollatok hoztok létre valamit. A kézzel írás aktivizálja azokat az agyi idegeket, melyek gépelés közben nem működnek.

Fejleszti az önismeretet

Az írás segít megérteni, hogy mit jelentenek/jelentettek számotokra a különböző dolgok. Például, ha naplót írtok, és egyszer majd visszanézitek, emlékezni fogtok arra, hogy márciusban miért remegett a kezetek, hogy júniusban miért rajzoltatok egy pillangót a füzet sarkára, vagy hogy decemberben miért hullott egy könnycsepp a papírra.

Sokkal személyesebb, mint egy e-mail

Például a kézzel írt „köszönöm” cetlikkel bárki napját fel tudjátok dobni! Sokkal személyesebb, mint egy e-mail vagy egy SMS. Próbáljátok csak ki!

Címkék: #írás #napló
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.