Egyéb kategória

Mutassátok csak a kedvenc könyveteket, megmondjuk, milyenek is vagytok!

"A lélek hőmérője: a könyv. Mondd meg, mit olvasol, s megmondom: mi vagy, megmondom: mi az akaratod, célod, vágyad, álmod." Juhász Gyula nem tévedhet. Nézzétek meg, milyen jellemvonások bújnak meg egy-egy stílus vagy műfaj mögött!
vous - 2015.09.07.
Mutassátok csak a kedvenc könyveteket, megmondjuk, milyenek is vagytok!

Csajos vonal

Ha elsősorban könnyedebb, romantikus regények sorakoznak a polcodon, nem meglepő módon az érzelmeidre támaszkodva éled a mindennapokat. Szentimentális vagy és empatikus, amiért imádnak az emberek, ám sajnos egyúttal hajlamos vagy a naivitásra is, vagyis eléggé résen kell lenned, ha nem akarod, hogy egy regényhősnek álcázott húsvér pasi belegázoljon a lelkedbe. Ha hiszel benne, hogy a szerelem tényleg mindent legyőz, kukkants bele ebbe a könyvbe!

Thrillerfalók

Ha leginkább a borzongás hoz lázba, és a letehetetlen olvasmányaid Stephen Kingtől a Holtodiglanig terjednek, nem éppen konvenciókövetésedről vagy híres. Egy kicsit sem bánod, ha kilógsz a sorból vagy a többiek csodabogárnak tartanak, hiszen eleve nem is hajtasz a beilleszkedés bajnoka címre. Hasznos tulajdonságod, hogy a legnagyobb érzelmi feszkó közepette is képes vagy megőrizni a hidegvéred, és még a nehézségek is doppingolnak. Szívesen elmerülnél egy Twitteren támadó pszichopata sztorijában? Akkor ne hagyd ki ezt a jó kis regényt!

Gasztrorajongók

Az éjjeliszekrény helyett inkább a konyhapulton gyűjtögeted a kedvenc köteteidet? Ha számodra egy rizsfelfújt elkészítése túlmutat a napi rutin kényszerén, sőt, képes vagy újabbnál újabb verziókkal kreatívkodni csupán az élvezet kedvéért, és ezzel egyenes arányban habzsolod a kulináris csodákról szóló könyveket, igazi gondoskodó típus vagy.

Szeretsz örömet szerezni a családnak, barátoknak, ráadásul emellett saját alkotó szellemed is szárnyalhat – na, nem túl messzire, ugyanis az ötletelések ellenére két lábbal állsz a földön, és csupán a megvalósítható terveken vagy hajlandó dolgozni, a túlzott elrugaszkodás már nem a te műfajod. Barangolnál kicsit a sörkultúra világában? Ismerkedj a sörfajtákkal itt!

Önelemzők és ezofanok

Legyen személyiségelemzéssel foglalkozó pszichológia vagy a karmikus kapcsolatokat boncolgató ezotéria, ha számodra a legfontosabb könyvélmények a lelki élettel kapcsolatosak, alighanem a fejlődés a mozgatórugója az életednek.

Tudatosan haladsz előre a belső harmónia megteremtése felé, miközben kutatod önmagad és a világot. Inkább introvertált alkat vagy, szeretsz befelé figyelni, és bár nem vagy kifejezetten magányos típus, a feltöltődést mégis elvonulással tudod megvalósítani. Ha szívesen boncolgatnád a tudattalan üzeneteit, olvasd például ezt.

Költészetkultusz

Ha te is olyan fehér holló vagy, aki szívesebben zárja a napját néhány velős lírai mondattal, mint egy extrahosszú sztori néhány fejezetével, akkor igazi idealista alkat vagy. Sokszor szembemész a normával, nem feltétlenül lázadásból, inkább csak rendületlenül tartod magad az elveidhez, akármi is épp az aktuális trend.

Nehezen alkalmazkodsz a változásokhoz, időre van szükséged, míg teljesen megszoksz egy új helyzetet. Intuitív és szenzitív vagy, ami valódi szupererővel vértez fel téged, ennek köszönhető, hogy mások kissé megszeppenve fedezik fel, „belelátsz az ember veséjébe”. Egy őszinte és kicsit sem szokványos líráért szemezgess innen!

A kép forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.