Egyéb kategória

A születési sorrend befolyásolja a testsúlyunkat?

Te vagy az idősebb testvér a családban? Akkor rossz hírünk van: egy új brit tanulmány szerint az idősebb lánytestvérek nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak, mint kishúgaik.

vous - 2015.09.05.
A születési sorrend befolyásolja a testsúlyunkat?

Nem elég, hogy neked kellett mindig az okosabbnak lenned, most kiderült, még könnyebben is hízol el, mint a testvéred. Most komolyan, van igazság?

A tanulmány során a kutatok több mint 26 000 svéd nővér egészségügyi adatait vizsgálták meg – írja a womenshealthmag.com.

Forrás:
pixabay.com

Az adatok elemzése után megállapították, hogy az idősebb testvérek általában kisebb súllyal születnek, de 29%-kal nagyobb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak, és 40%-kal nagyobb valószínűséggel lesznek elhízottak, mint fiatalabb húgaik.

De mi lehet az oka ennek a furcsa összefüggésnek?

Sajnos ezt még a kutatók sem tudják biztosan, mivel a kísérlet pusztán megfigyeléseken alapul. Azonban ne ijedjetek meg, ez csak rajtatok múlik! Ha egy kicsit mozogtok, és mellette próbáltok egészségesen étkezni, akkor nem lesz baj!

Címkék: #nővér #testvér
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!