Egyéb kategória

A születési sorrend befolyásolja a testsúlyunkat?

Te vagy az idősebb testvér a családban? Akkor rossz hírünk van: egy új brit tanulmány szerint az idősebb lánytestvérek nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak, mint kishúgaik.

vous - 2015.09.05.
A születési sorrend befolyásolja a testsúlyunkat?

Nem elég, hogy neked kellett mindig az okosabbnak lenned, most kiderült, még könnyebben is hízol el, mint a testvéred. Most komolyan, van igazság?

A tanulmány során a kutatok több mint 26 000 svéd nővér egészségügyi adatait vizsgálták meg – írja a womenshealthmag.com.

Forrás:
pixabay.com

Az adatok elemzése után megállapították, hogy az idősebb testvérek általában kisebb súllyal születnek, de 29%-kal nagyobb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak, és 40%-kal nagyobb valószínűséggel lesznek elhízottak, mint fiatalabb húgaik.

De mi lehet az oka ennek a furcsa összefüggésnek?

Sajnos ezt még a kutatók sem tudják biztosan, mivel a kísérlet pusztán megfigyeléseken alapul. Azonban ne ijedjetek meg, ez csak rajtatok múlik! Ha egy kicsit mozogtok, és mellette próbáltok egészségesen étkezni, akkor nem lesz baj!

Címkék: #nővér #testvér
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.