Egyéb kategória

Az 5 legnagyobb tévhit az igaz szerelemről

A romantikus regények és filmek olyan valószerűtlen képet mutatnak a "nagy szerelemről", hogy már nem is tudjuk, mi reális, és mi nem. Pontosan ezért összegyűjtöttem a legnagyobb szerelemmítoszokat. Készen álltok arra, hogy leleplezzük őket?
vous - 2015.09.07.
Az 5 legnagyobb tévhit az igaz szerelemről

A szerelmet néha teljesen máshogy képzeljük el, mint ahogy az a valóságban történik. Minden esetben pillangókat akarunk a hasunkban, véget nem érő randevúkat, azt, hogy minden tökéletes legyen, pontosan úgy, ahogy eddig csak a filmekben láttuk.

Mítosz: A nagy szerelem azt jelenti, hogy egy tökéletes kapcsolatban éltek örökkön örökké. Ha egy kicsit is boldogtalanok vagytok, akkor ez valószínűleg nem igaz szerelem.

Valóság: A nagy szerelem nem azt jelenti, hogy nincsenek problémák. Azok sajnos mindig vannak. A lényeg inkább az, hogyan tudjátok együtt legyőzni azokat a nehézségeket, melyek elétek gördülnek.

Mítosz: A nagy szerelem rózsaszirmokat és romantikus sétákat jelent a naplementében.

Valóság: Na jó, ez maximum addig lehet így, amíg tart a rózsaszín köd. De mi lesz később? Akkor egészen más gesztusok jelentik majd a szerelmet. Például, hogy ott lesz veletek, mikor gyomorrontást kaptok, hogy ugyanúgy néz rátok akkor is, ha napok óta melegítőben vagytok otthon, vagy hogy a reggeli fogmosás előtt is ugyanúgy megcsókol.

Forrás:
pixabay.com

Mítosz: Minden alkalommal pillangók repdesnek a hasatokban, mikor meglátjátok őt.

Valóság: Sajnos azt kell mondanom, ez is halványul. Később egyfajta nyugalmat, biztonságot és békét fogtok érezni mellette. És ez nem feltétlenül rossz, sőt!

Mítosz: Az igazán nagy szerelemben a szex mindig varázslatos, gyakori és egyszerű.

Valóság: Legyünk őszinték, még a legjobb kapcsolatban is előfordulnak néha hullámvölgyek, mikor nem mennek jól a dolgok az ágyban sem. Van olyan is, hogy más-más dolgokat szerettek. Ilyenkor a nagy szerelem „bizonyítéka”, hogy veszi/veszitek a fáradságot arra, hogy megtanuljátok, mi működik és mi nem. Hogy mit szeret a másik. És pont ettől szép az egész.

Mítosz: Ha igazán szerelmesek vagytok, minden boldogságotokat a párotok jelenti számotokra.

Valóság: Ez nem így van. Kell az, hogy önállóan is tudjatok boldogok lenni. Például, hogy elmenjetek kávézni a csajokkal, eljárjatok futni, vagy ne érezzétek magatokat bűnösnek, ha egy kicsit egyedül szeretnétek lenni. Az egyéni szenvedélyek megélése csak erősíti és még boldogabbá teszi a kapcsolatotokat.

Tehát ne várjatok a filmbeli nagy szerelemre, mert olyan egyszerűen nem létezik. Vagyis létezik, addig, amíg a rózsaszín felhők el nem tűnnek. De ha annak vége, az nem jelenti azt, hogy már nem is jó a kapcsolatotok, vagy hogy már nem vagytok szerelmesek egymásba. Csak átalakult az érzelem. A pillangók helyett ott lesznek sokkal mélyebb érzelmek, melyek ugyanolyan szépek, sőt még szebbek – és teljesen valóságosak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.