Egyéb kategória

Végre kiderült, mikortól válik valaki felnőtté

Érett vagy felnőtt? Miért hívják érettnek az érettségit, amikor zöldfülűek írják? Ti érettnek éreztétek magatokat az érettségi után? Esetleg később felnőttnek? Hát én sem és kiderült, nem vagyunk ezzel egyedül.
vous - 2015.09.04.
Végre kiderült, mikortól válik valaki felnőtté

Egy új tanulmány szerint a fiatalok 29 évesen kezdik felnőttnek érezni magukat. Persze megint a britek dolgoztak és megkérdeztek kétezer 18 évesnél idősebb fiatalt, hogy mikor csendesednek el a gyermeki hangok bennük. Az egyöntetű válasz pedig a 29 éves kor volt. Azt is megvizsgálták, hogy melyek azok a mérföldkövek, amelyek szerintük szükségesek ahhoz, hogy kijelentsék: felnőttek. Ezek között szerepelt a lakás, házasság és a gyerek. Úgyhogy ha ezzel a hárommal rendelkeztek, akkor ki lehet állítani a tudomány szerinti felnőttségi bizonyítványt.

Forrás:
Pixabay

Ahogy érettségi után sem válik valaki másnap éretté, ezek után sem lesztek rögtön felnőttek. Ezektől éreznénk kereknek és egésznek az életünket, és felnőttnek magunkat? Szerintem belül maradjunk inkább gyerekek, és úgy lehetünk felnőttek, mert minden rosszban van valami jó és minden felnőttben van egy kis gyerek.

Forrás:
Pixabay
Címkék: #felnőtt #gyerek
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.