Egyéb kategória

Masnival átkötve mesélt a szexről Minnie és Mickey egér

Ha azt mondjátok, masni, azt mondom, Minnie. Látom magam előtt a piros-fehér pöttyös masnijával a fején és a magas sarkújában, ahogy Marilyn Monroe módra fellibben a szoknyája, és szélesen mosolyog. Ő Minnie egér, az igazi nő megtestesítője. A mesében. De kicsoda valójában a leghíresebb egérlány? Mickey egér párja, aki egyben Daisy kacsa legjobb barátnője.
vous - 2015.09.02.
Masnival átkötve mesélt a szexről Minnie és Mickey egér

Kedvenc hobbija a főzés, imád zenét hallgatni, táncolni és Mickeyvel lenni. Minnie örökös álmodozó, akinek tökéletes kapcsolata van a párjával. Együtt bármilyen akadályt legyőznek. Mára kimondható: ők a Disney-világ örök szerelmespárja. De nézzük, honnan indult el a masnimese!

Minnie karaktere az évek során sokat változott, folyamatosan erősödött, nőiesedett. Minél több epizódban szerepelt, annál több tulajdonságát ismerhettük meg: kedves, szerethető, anyáskodó. Mindig kihúzza Mickeyt a bajból, ugyanakkor kicsit feszült, frusztrált és naiv. Na, lányok, magatokra ismertek?

Minnie védjegye a ruhája, amit mindannyian ismerünk. Viszont, amit kevesen tudnak, nem mindig öltözött így a legcsinosabb egérlány. A masni előtt is volt élet, illetve fejdísz. Virágos. Később jött a masni, amit megtartott. A színek palettája végtelen: leggyakoribb a pöttyös, de néha kék, olykor rózsaszín.

Minnie saját karrierjének beindulása előtt már hét epizódban szerepelt Mickey mellett. A következő, nyolcadik részben került előtérbe, mint Mickey leendő párja. Az 1929-ben készült The Barn Dance című részben egy igazi szerelmi háromszög tanúi lehetünk.

Mickey riválisra lel Pete személyében, hisz mindketten Minnie szívéért küzdenek. A hódítás sosem egyszerű: Pete és Mickey egy táncmulatságra szeretné elvinni Minnie-t, aki a két hapsi között vacillál. Először Pete-tel indul el a bálba, majd Mickeyvel táncol, végül az előbbivel tölti az estét.  

 

A sztori tele van vicces, mai szemmel nézve hímsoviniszta poénnal. Hősnőnk először azért megy el Pete-tel, mert neki van menőbb kocsija (pénz). Igaz, hogy Mickeyvel kezdi a táncot, de a riválissal folytatja, mert ő magasabb (egó). Mickey csalással visszahódítja a lányt, de Pete lebuktatja, ezért bánatosan sír a parketten.

Hoppá, a mesék mégsem olyan vidámak, mint Minnie ruhái!

Mickey hoppon maradt, de nem kellett sokat várni, hogy fellobbanjon az igazi „egérszerelem”. A Karneval Kid című részben tovább ostromolja Minnie-t. Nem tudom figyelnem kívül hagyni, hogy ez a rész hemzseg a szexuális utalásoktól. Mickey egy hot doggal szeretné elnyerni szerelme szívét, Minnie bekapja a hot dogot, a virsli kiesik és önálló életre kel. A fiú üldözőbe veszi a virslijét (!), majd leszidja, amiért ilyen rosszul viselkedett. Értitek?

Csöpögő (!) virsli ide vagy oda, a lányt a következő részben Mickey már a párjaként mutatja be. Nem akarom tudni, mi lett volna, ha a hot dogos hódítás sem válik be. 

Szerelmük közel száz éve töretlen. Hiába a sok akadály, jöhet akárhány Pete, ők elválaszthatatlanok. Szerepeltek már tévében, mozifilmekben, kitartanak egymás mellett jóban-rosszban. Minnie és Mickey nem több két rajzolt egérnél, mégis sokan tanulhatnának tőlük hűségről, kitartásról és szerelemről.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.