Egyéb kategória

Édibébi puszcsival köszön – Szeretjük vagy ki nem állhatjuk a masnis lányokat?

Masnis lányt mindenki ismer. Tudjátok, a balerinacipős, rózsaszín kis ruhás… Na jó! Nyilván túlzok, de olyan lányokra gondolok, akik mindenáron meg akarják mutatni, hogy ők a gyengébbik nem. Tudjátok: állandó cukiságok, rövidítések és a rendíthetetlen mosoly. Utáljuk őket, vagy jó egy ilyen tünci hercegnő a közelben?
vous - 2015.09.02.
Édibébi puszcsival köszön – Szeretjük vagy ki nem állhatjuk a masnis lányokat?

Kétféle ember létezik: aki a falra mászik a rózsaszín csajoktól, és aki aranyosnak, szórakoztatónak tartja őket. Az meg egy külön esszét megérne, hogy a pasik hogyan viszonyulnak hozzájuk, kinek jön be ez a tömény cukkerság. De mitől lesz egy átlagos lányból tündérbogár, édibédi hercegnő?

Nem (csak) a ruha teszi a masnis lányt

Különös ismertetőjelük, hogy minden szettjükben megtalálható egy, a rózsaszín valamilyen árnyalatában pompázó kiegészítő. Egy feltűnő karkötő, nyaklánc, de még az órájuk is árulkodó lehet. Szókincsük fejlett, néha olyannyira, hogy csak hosszas gondolkodás után tudja megfejteni egy egyszerű halandó, főként, mert minden szóhoz igyekeznek hozzáilleszteni valamilyen (bármilyen) kicsinyítő képzőt.

Tény, ha ismeretlenül, az utcán halljuk és látjuk „rózsaszínkedésüket”, leginkább ellenszenvet váltanak ki belőlünk és egyáltalán nem azt gondoljuk róluk, hogy egy Dr. Szöszivel találkoztunk. Hát, igen, azok a csúnya előítéletek mindig felbukkannak. Nem ismerjük őket, nem látunk át a rózsaszín felhőn.

De mi van akkor, ha leolvad a máz, és az a valaki igazából egy nagyon is kedvelhető egyéniség? A masni nap alkalmából elgondolkoztam, miért jó és miért nem jó egy tünci barátnő:

Masnis lányok kontra

Forrás:
iStock
  • Szemforgatások, tátott száj, rosszalló pillantások. Ezek várnak rátok, ha megjelentek velük valahol.
  • Egy rózsaszín ruhátok sincs, hiszen rajtuk épp eleget láttátok, hogy megutáljátok azokat.
  • Ciki Facebook-bejegyzések, amikben megjelölnek titeket, ti meg alig győzitek elrejteni őket.
  • Cukiságuk ragályos. 10 perc velük, és ti is rákezdtek tünciskedni. És még észre sem veszitek!

Masnis lányok pro

  • Mindig mosolyt csalnak az arcotokra, rátok fújják a rózsaszín port, és viszlát, rosszkedv!
  • Jóindulatúak, bármikor számíthattok rájuk.
  • Nincs mit felvennetek az esti buliba? Ők szívesen adnak kölcsön egy cuki topot.
  • Hűséges barátnők. (Pasi sosem állhat közétek.) 
  • Nagylelkűségük nem ismer határokat.
  • Rengeteg igaz barátjuk van, tudjátok: „öribarik”, mert ők tényleg örökre a barátaitok lesznek.

Tudjátok, mit! Nem számít, mennyire furán viselkednek néha, mennyire tüncik, lássatok keresztül a rózsaszín ködön, és szeressétek őket úgy, ahogy vannak!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.