Egyéb kategória

Régi cirkuszi plakátok – Képek egy rejtélyes, varázslatos világból

A régi cirkuszok világa egyszerre varázslatos és hátborzongató. Bohócok, akrobaták, tűznyelők – olyan misztikum árad belőlük, mely biztosan kiszakít a hétköznapok világából. Sőt, már a plakátjaiktól is végigfut a hideg az ember hátán. Nézzétek csak meg őket ti is!
vous - 2015.08.30.
Régi cirkuszi plakátok – Képek egy rejtélyes, varázslatos világból

Ma úgy gondolják, hogy az első cirkuszi show-t eredetileg Nagy-Britanniában mutatták be 1768-ban. A létrehozója Philip Astley volt, aki lovastrükköket, akrobatákat és bohócokat vonultatott fel. Ezek közül nem minden elem volt új a közönség számára, de Astley volt az első, aki összekapcsolta őket, és egy komplett előadást rakott össze belőlük. A formátum gyorsan népszerűvé vált, és hamarosan az egész világot elárasztották a cirkuszi mutatványosok.

Most olyan vintage plakátokat gyűjtöttünk össze az 1900-as évekből, melyek visszatükrözik a mutatványosok rejtélyes világát

További plakátokat ITT nézegethettek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.