Egyéb kategória

3 árulkodó jel arra, hogy telefonfüggők vagytok

A telefonfüggőség a mai felgyorsult világban nem egy új keletű dolog, bár mindenki szereti hangoztatni, hogy ő nem függ az okoskészülékétől. Mégis mindig utánanyúlnak, nyomogatják, felnéznek a közösségi oldalakra beszélgetés közben, még gyorsan írnak egy mailt, stb. Úgyhogy nézzük csak, hogy is van ez a függőség!

vous - 2015.08.29.
3 árulkodó jel arra, hogy telefonfüggők vagytok

Nincs azzal baj, ha a telefonotok része a mindennapoknak, de ha már képtelen vagy élni nélküle, az már nem túl egészséges. Íme néhány jel, ami arra utal, lehet, hogy vissza kéne fognotok magatokat egy kicsit.

Ezzel kezditek és fejezitek be a napot

Ha már reggel egyből a telefonotok után nyúltok, és nekiálltok e-maileket csekkolni, Facebookon nézelődni, mielőtt még fogat mosnátok, az nem túl jó. A reggeli első pillanatot sokkal egészségesebben és vidámabban is kezdhetnétek, mondjuk egy teával, reggelivel egy könyv mellett vagy csak úgy egymagatokban. Ne bombázzátok az agyatokat egyből stresszes dolgokkal, inkább relaxáljatok! Ugyanígy az esti órákban is jobb, ha nyugalomban töltitek az alvás előtti két órát, mint ha még felidegesítenétek magatokat valamilyen információn. Mert fel fogjátok, legalábbis az agyatok nonstop járni fog.

Idegesek vagytok, ha nincs veletek a telefon

Nem tudtok meglenni nélküle. Kétségbeestek, mert nem tudnak elérni benneteket, mert nem tudtok AZONNAL ráguglizni valamire, mert azon agyaltok, ki keresett, és miért, mert nem tudtok a közösségi oldalakon posztolni, és nem tudtok fotózni, képet feltölteni, mert azt érzitek, anélkül nem tudtok elintézni semmit sem. És ugyanez van akkor is, ha látjátok, hamarosan lemerültök, vagy lejár a keretetek hó végén. Ja, és épp ezért MINDIG van nálatok mobiltöltő vagy powerbank.

Nélküle nem élet az élet

Ha nincs telefon, nem tudtok mit csinálni. Annyira hozzászoktatok, hogy azt nyomogatjátok és olvasgatjátok, vagy éppen játszotok rajta, hogy nem tudjátok, mit lehet csinálni nélküle. Elfelejtettétek, milyen volt az élet okostelefon előtt. Ez abban is megnyilvánul, hogy ha társaságban vagytok, és megakad a társalgás, hirtelen nem tudjátok, mihez kezdjetek, mert máskor a telefonotokba szoktatok bújni menekülésképpen.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.