Egyéb kategória

Ez a kismama beszólt az összes őt kritizáló kommentelőnek

Amikor egy nő még állapotosan is dolgozik, gyakran erős kritika éri, hogy miért vállal ennyi munkát. Főleg akkor, ha valaki közszereplőként vállal gyermeket, vagy a médiában dolgozik.
vous - 2015.08.22.
Ez a kismama beszólt az összes őt kritizáló kommentelőnek

A nézők nap mint nap látták a tévében azt az állapotos philadelphiai meteorológusnőt, akinek a képernyőn jól követhetően nőtt óriásira a pocakja. Ahogy teltek a hetek, egyre több üzenetet kapott a terhességével kapcsolatban, amik között akadt jó néhány gyűlölködő beszólás is. Volt kommentelő, aki egyenesen gusztustalannak nevezte, ahogyan terhesen kitakarja a fél képernyőt. A bemondó
31 000 lájknál és 2000 megosztásnál megunta a beszólásokat. A saját eszközükkel vágott vissza a névtelenség mögé bújt véleményezőknek, és a Facebookon üzent vissza, megmutatva, hogy az anyaság igenis gyönyörű!

A poszt a következő volt: „Üzenet a gyűlölködőknek… Hé, srácok, van itt valami, amit elmondanék nektek. A munkám részeként el kell viselnem a kritikát, ezzel tisztában voltam, amikor ezt a pályát választottam. Azonban amikor egyesek undorítónak neveztek, akkor úgy éreztem, túlléptetek egy határon. Mindenkinek joga van véleményt formálni, de durva megjegyzéseket tenni rám, egy terhes nőre, nagyon bántó. Úgy éreztem, minden terhes nőnek szólnak ezek a gúnyolódások. Az üzenetem minden anyának és leendő édesanyának egyaránt szól:

Gyönyörűek vagytok.

A terhesség legkényelmetlenebb szakaszait is érdemes elviselni, mert nincs annál csodálatosabb dolog a világon, mint amikor gyermekünk megszületik. Őszintén szólva nem érdekel, ki mit gondol ‘a majdnem felrobbanó hasamról’, sőt, elárulom, hogy az elkövetkező hetekben még tovább fog nőni, hiszen két gyönyörű ikerlányt várok. A legjobb lenne, ha mindenki átgondolná, amit az anyukája tanított neki: ha nem tudsz szépet mondani, inkább ne mondj semmit.”

Címkék: #anya #komment #terhes
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.