Egyéb kategória

5 tollas tény a pávákról, amit biztosan nem tudtatok

A tudósokat és az átlagembereket is régóta foglalkoztatja ez a gyönyörű madár. Szinte mindig újabb és újabb titkokat osztanak meg a megfigyelőkkel, ezért is olyan csodálatosak a pávák.
vous - 2015.08.21.
5 tollas tény a pávákról, amit biztosan nem tudtatok

Egy tanulmány nemrégiben feltárta, hogy a hím páva a nász idején díszes tollait megremegtetve hangot képez. Ez olyan alacsony frekvenciájú, hogy mi, emberek sajnos nem hallhatjuk. Attól függően mozgat bizonyos tollakat, ezáltal változtatva a hangfrekvenciát, hogy közelről, avagy távolról szeretné magához csalogatni a nőstényt. A mentalfloss összegyűjtött még pár érdekességet a pávákról.

1. Hat hónapos korukig nem lehet megmondani, milyen neműek. Ezután a hím színe változni kezd.

2. Nem kell őket megölni a tollukért. A párzási időszak után elhullajtják tollaikat, így egyszerűen össze lehet gyűjteni őket.

3. Egyébként a vadon élő pávák átlagos életkora 20 év.

4. Tudnak repülni, annak ellenére, hogy a faroktollaik testük hosszának 60 százalékát is elérhetik.

5. Léteznek teljesen fehér pávák. Nem, nem albinók, a szemük ugyanis nem vörös. Csupán egy genetikai mutáció lenyűgöző eredményei.

A pávák nem csak  gyönyörűek, okosak is.

Címkék: #állat #madár #páva
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.