Egyéb kategória

Minden, amit tudnotok kell a hajhosszabbításról

Mit meg nem adnék, hogy derékig érő, hosszú, fényes és sűrű, na meg persze dús és jól kinéző hajam legyen! Az pedig pláne nem hátrány, ha a sajátom.

vous - 2015.08.24.
Minden, amit tudnotok kell a hajhosszabbításról

Nyolc évvel ezelőtt levágattam a hajam. Csak tudnám, minek. Pedig már olyan hosszú volt! Akkor is mondták, hogy meg fogom bánni. Én meg mondtam, hogy áh, kizárt, tetszik nekem a rövid haj. Úgy, de úgy megbántam! Azóta is sírok a hosszú hajam után. Ráadásul addig vasalgattam, tépkedtem, meg mindenfélét csináltam vele, amíg maradt három szál hajam hat sorban. Óriási kétségbeesések közepette viszont megtaláltam a megoldást a problémámra: póthaj. Volt, amikor minden reggel csatolgattam a hajamhoz a póthajat. Mindent tudtam vele csinálni, emberi haj volt, de beleuntam. Egy ismerősöm ajánlotta a fodrászt, aki felrakta nekem az állandó póthajat, és azóta csodás az életem. Meg a hajam is. Ennek már három éve.

Miért jó a hajhosszabbítás? Vagy miért nem?

Mert nem kell hat és fél millió évet várnod arra, hogy hosszú legyen a hajad. Ez egy elég erős érv szerintem.

 És hogy miért nem jó a hajhosszabbítás?
 Sajnos, mint minden másnak, ennek is megvan a rossz oldala. Ha esetleg úgy döntenék (de nem fogok), hogy leszedetem a póthajat és teret adok a sajátomnak, hogy megnőjön és egészségessé váljon, kopasznak fogom érezni magam. Mert nagyjából az is leszek, ugyanis NINCS olyan hajhosszabbítási módszer, amitől ne hullana ki a leszedéskor a saját hajunk. Ez van. De remélem, nem kopaszon temetnek el. Vagy ha igen, legalább parókát adjanak majd rám.

Forrás:
Unsplash/Hannah Morgan

Milyen fodrászt keressetek?


Olyat, aki megbízható, akit ismertek. Soha ne az internetről keressetek, ne csak az alapján ítéljetek, hogy milyen képeket rak fel Facebookra a munkáiról. Persze az már jó, ha egyáltalán fel tud mutatni valamilyen munkát. Ha az ismerőseitek között van olyan, akinek póthaja van, inkább kérdezzétek meg őt, faggassátok ki, és tudjatok meg mindent a fodrászáról, amit csak lehet. Legyetek rendőrök pár percig, és kérdezzetek, amennyit bírtok!

Mennyibe kerül?

Jó, tudom, több tízezreket kiadni egy hajra egyszerre egy kicsit sok(nak tűnik). De ne várjátok, hogy emberi hajat majd akciósan utánatok dobnak a póthajkereskedések, és ne dőljetek be a túl olcsón kínált hajnak sem. Ilyenkor gyakran keverik a műanyag és az emberi szálakat, amit csak akkor vesztek majd észre, ha először megmossátok. Ha tényleg hosszú hajra vágytok, ne sajnáljátok rá a pénzt. Évekig jó, később akár el is adhatjátok.

Szóval, lányok, ha türelmetlenek vagytok megvárni, hogy megnőjön a saját hajatok, és végül a hajhosszabbítás mellett döntötök, gondoljátok át alaposan, hogy megéri-e. Nem mondom, hogy nem lesz belőle károtok, mert sajnos tényleg kevesebb hajatok marad, mikor leszedik a pótlást. De mondjatok egy olyan dolgot az életben, amiért nem kell áldozatokat hoznunk!

Ajánlott cikkek