Egyéb kategória

Beszélni kezdett a világ leghíresebb gorillája

Talán nem véletlen, hogy a VOUS Chanel napján találtam rá arra a hírre, hogy a világ leghíresebb gorillája, Koko a beszéd jeleit kezdte el mutatni. 
vous - 2015.08.19.
Beszélni kezdett a világ leghíresebb gorillája

Koko – nem Chanel –, a 44 éves gorilla arról híres, hogy képes kommunikálni a gondozóival, leginkább jelbeszéddel. De most az a pillanat is elérkezett, amikor a korai beszéd jeleit mutatja, mivel olyan légzési és vokális képességei kerültek előtérbe, amik ezelőtt nem fordultak elő a gorilláknál. Az újabb fejlemények úgy néz ki, hogy lassan elmossák a határt az emberek és szőrös rokonaink, a majmok között. 

Korábban azt hitték, hogy a majmok képtelenek olyan „vokális repertoárra”, mint mi, emberek, vagyis nem tudnak új hangokat tanulni. Ha ezt az elméletet követjük, akkor a verbális nyelv az emberek egyedülálló vonása. Viszont az a viselkedés, amit Kokónál figyeltek meg egyáltalán nem tipikus, mivel tanult viselkedésekről van szó. 

Régen is okos kis gorilla volt, nézzétek!

Ki tudja, lehet, hogy ha legközelebb állatkertbe mentek, akkor már dumálhattok is egy jót a gorillákkal.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.