Egyéb kategória

Gyerekkorunk játékai, amiket most is imádunk

A nagy várakozás után végre eljött a rossz idő, esik az eső és senkinek semmi kedve úgy nagyjából semmihez. Valószínűleg most mindenki otthon ül és unalmában UNO-zik, vagy valami ehhez hasonló játékkal játszik. Pedig biztos nálatok is ott lapulnak valahol a igazán jó játékok!
vous - 2015.08.18.
Gyerekkorunk játékai, amiket most is imádunk

Most összegyűjtöttem a legmenőbb gyerekjátékokat, amiket én is imádtam, és még most is szívesen elővenném őket a szekrény aljáról. Ha unjátok a szürke hétköznapokat, dobjátok fel a kedveteket egy kis társassal és győzzetek le mindenkit a játékban!

Ki nevet a végén?

Az egyik legősibb társasjáték, ami létezik. Már mikor kicsi voltam is ez volt a kedvencem és a mai napig leülnék vele játszani, ha mondjuk valakit rá tudnék venni, hogy csatlakozzon hozzám. Egyszerű, gyors és érthető. Nincsen benne sok felesleges szabály, amiket senki nem vesz figyelembe és nem is kell hozzá túl sokat gondolkodni. A játékot négyen is játszhatják, a cél pedig az, hogy minden játékos a saját bábujával beérjen a célba. Ne felejtsétek: sokszor utolsókból lesznek az elsők!

Hungry Hippo

Forrás:
Flickr

A napi cuki játék, amit egyszer ki kell próbálnod. A tábla négy sarkában vízilovak üldögélnek, a körülöttük lévő vízben pedig golyók úszkálnak, amiket a vízilovak szájába kell juttatni. Az nyer, aki a kar segítségével a legtöbb golyót tudja a víziló hasába juttatni. Még most is fel tudjuk idézni, hogy ütöttük őrülten a gombot és nyitogattuk a vízilovunk száját.

Jenga

A kézügyesség a legfontosabb, meg persze a koncentráció. A játékhoz annyi türelem kell, amennyi nekem soha nem volt és szerintem nem is lesz. Meg persze a kezeim is remegnek, szóval egyértelműen mindig én voltam az, aki ledöntötte a tornyot, amit a többiek szépen összeraktak.

Police

Forrás:
Wikipedia

Bár a játék maga lassan 30 éves, mégis imádjuk. Rendőrként kell üldözni a bűnözőt, vagy bűnözőként kell menekülni a rendőr elől. A játék Budapesten folyik. A rendőrök Doktor Factort üldözik és mindenki csak metróval, busszal és taxival léphet egyik mezőről a másikra, de csak a kijelölt útvonalakon. Az üldőzök csak azt látják, milyen járművel utazott az üldözött, aki néha felbukkan és lépéseit a táblára írja. A rendőrök feladata, hogy megpróbálják kitalálni, merre ment a bűnöző és hogyan tudnák a leggyorsabban elkapni. Emlékeztek még, hogy ment a harc azért, hogy ki lehessen a bűnöző?

Hotel

Forrás:
tarsasjatekos.hu

A Hotelban az a legjobb, hogy szinte sosincs vége. A feladat annyi, hogy vásároljunk telkeket, építsünk rá szállodákat és próbáljuk a legdrágábbakat felépíteni. Mert minél exkluzívabb szállodákat építesz, annál drágább lesz a vendégeknek az éjszaka, ha nálad akarnak majd aludni. Persze ehhez bejárat is kell, amit megvehetsz, de ajándékba is kaphatsz, ha jó mezőre érkezel. Az innen befolyó összeget pedig érdemes a szálloda továbbfejlesztésére költeni, hiszen ebből lesz az igazi versengés. Gazdálkodj okosan delux!

Kihagytunk valamit? Írjátok meg nekünk, melyik a ti kedvenc retró társasotok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.