Világ

Mit szólnátok hozzá, ha a pasitok lenne a kozmetikusotok?

Vajon léteznek férfi- és női szakmák? Erről erősen megoszlanak a vélemények. Sokan úgy gondolják, hogy egy nő nem lehet kamionsofőr, vagy egy férfi kozmetikus.
vous - 2015.08.17.
Mit szólnátok hozzá, ha a pasitok lenne a kozmetikusotok?

Tény, hogy manapság már szinte nincs olyan szakma, amit ne művelhetne bármelyik nem. Bizonyos eltolódások szerintem inkább csak a kialakult sztereotípiák miatt léteznek, ezért lehet bárkiből űrhajós! De nézzük, mik azok, amiket többségében pasik vagy csajok csinálnak!

Kamionsofőr

Hosszú órákon keresztül vezetni az autópályán, magányosan, amikor csak a rádió az egyetlen társatok. Hú, hát nem kis feladat, és mi nők nem szeretünk unatkozni. Egy ilyen hosszú kamionút viszont elég unalmas. Mi tuti sminkelnénk, minden benzinkútnál megállnánk pisilni, és csak késve érne célt az áru. Azt hiszem, jó, hogy ezt inkább a pasik csinálják.

Kozmetikus

Egy fáradt nap után beestek a kozmetikusotokhoz, aki pontosan tudja, hogy milyen viszonyban vagytok a munkahelyeteken a többiekkel, és hogy éppen azért vesztetek össze a barátotokkal, mert nem vette föl a telefont. Ismerős, ugye? Na és mit szólnátok, ha megértő szavak helyek csak helyeslő hümmögés lenne a válasz? Jó ez így, hogy általában nők kezelik az arcotokat.

Tűzoltó

Újabb sztereotípia – az egyenruhás pasik jó pasik. A tűzoltók emellett igazi hősök is. A legnagyobb tiszteletem az övék, szinte minden alkalommal képesek kockára tenni az életüket azért, hogy megmentsenek másokat. Bár azt tudjuk, hogy köztük is vannak nők, de úgy gondolom, többségében férfiak vállalják ezt a kockázatot.

Forrás:
Pixabay

Óvó néni

A nevében is benne van, óvó NÉNI. Igen, tudom, hogy ott volt Arnold Schwarzenegger óvó bácsiként, de az csak egy film, és Arnie bácsi szerepe inkább túlzás volt. Ehhez a szakmához hatalmas türelem kell: a gyerekek sírnak, éhesek, fáj a hasuk, szóval minden percben valami miatt foglalkozni kell velük. Nem minden férfinak lenne akkora türelme, mint a legkedvesebb óvó néniteknek, ugye? Ezért szerintem az óvó nénik maradjanak nénik.

Ez csak néhány a sok szakma közül, amit felsorolhattam volna. A sztereotípiáknak nem kell megfelelni, bárkiből lehet a legjobb kamionsofőr vagy az év óvó bácsija! A lényeg, hogy mindenki azt csinálja, amit szeret, főleg addig, amíg nem jönnek a robotok.

Ajánlott cikkek