Egyéb kategória

Tényleg leáldozott a klasszikus tornacipőnek?

Sima sportcipő vagy Converse tornacipő? Ez a nem mindegy. Hiába mondták a szüleitek, hogy ez csak egy tornacipő, nem az. Ezt hordani egy életérzés. Mivel egyre többen azt állítják, akár el is tűnhet a polcokról, nosztalgiázni hívlak bennetek, idézzétek fel velem az első tornacipőtöket!

vous - 2015.08.12.
Tényleg leáldozott a klasszikus tornacipőnek?

A Converse cipő bizony már 100 éve talpon van. Sokak szerint leáldozóban van, mások azóta sem tudnak szabadulni tőle. Ám az biztos, hogy amióta Kurt Cobain lábán feltűnt, szinte senkinek nem maradt ki a ruhatárából. Az énekes tette ugyanis kultikussá Chuck Taylor cipőjét.

1917-ben Chuch Taylort kérték meg, hogy a cipő problémás területein javítson. A cipő anyagát és nyelvét megváltoztatta, ezáltal olcsóbb lett, és sokkal több ember számára elérhetővé vált. Megnőtt a lábbeli szakítószilárdsága, és egyre többen szerették, hordták, nyúzták. A cipő innentől kezdve szárnyalt: voltak mélyrepülései, de sose ment ki a divatból. Emlékeztek a bajuszmániára? Na, pontosan ugyanilyen feltámadása bármikor lehet a klasszikus tornacipőnek. Évente közel 600 millió példányt adnak el belőle – a Converse vége szerintünk még közel sem jött el.

A modell nem változott, Chuck Taylor ötlete örök, és mindig lesznek generációk, akik fel fogják éleszteni a cipőt! Nekem is ott van a szekrényben, és nem hátul, hanem elöl, a többi kedvenc között. Sokszor vagyok olyan hangulatban, hogy csak előkapom és már szelem is a várost. Volt két feketém, egy bordó és egy szürkekockás. A kockás azóta is a kedvencem. Mindig nagyon vigyáztam rájuk, ők pedig kitartottak mellettem.

Forrás:
Pixabay
Címkék: #chuck taylor #cipő
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.