Egyéb kategória

Ez történik, ha öt évig nem mostok hajat

Az igaz, hogy nem kell minden egyes nap hajat mosni, de mi történik akkor, ha valaki éveken keresztül nem használ sampont?
vous - 2015.08.07.
Ez történik, ha öt évig nem mostok hajat

Pontosan ezt a kérdést tette fel magának Jacquelyn Byers is, aki öt évig nem mosott hajat samponnal annak érdekében, hogy elkerülje a vegyi anyagokat. Először kipróbált pár alternatív ötletet, sampon helyett szódabikarbónát és almaecetet kent a hajára, de nem volt elragadtatva az eredménytől – írja a womenshealthmag.com. Most csak heti kétszer öblíti a haját, és hébe-hóba megfésülködik. A sztori legmeglepőbb része pedig csak most jön:

A hajam lágyabb, kevésbé zsíros, és a színe is szebb, mióta nem használok sampont.

Ha ti sem szeretnétek vegyszereket a hajatokra kenni, itt van néhány házi praktika:

Tojássampon

Ehhez négy tojásra, egy nagy citrom levére és pár csepp tetszőleges illóolajra (attól függ, milyen illatot szeretnél a hajadnak) lesz szükséged. Ezeket keverd össze, majd masszírozd be a nedves hajadba, és alaposan öblítsd ki!

Forrás:
Pixabay

Sörös öblítés
 
Egy liter vízhez önts hozzá fél üveg világos sört, majd ezzel a keverékkel öblítsd ki a hajad. A haj fényes, lágy és dús lesz, a sörszag pedig pár perc alatt elillan.

Tojásos-mézes pakolás száraz hajra
 
Egy tojássárgájához keverj hozzá 2-3 ek. mézet, majd vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy óráig. (A legjobb, ha fürdősapkával le is feded.)

Jacquelyn haját ITT nézhetitek meg! Ti gondolnátok, hogy évek óta nem mosta meg?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.