Egyéb kategória

Öt tipp arra, hogyan legyetek kreatívabbak

Itt a szerkesztőségben az is a feladatunk, hogy kreatívak legyünk. Saját ötletekkel, gondolatokkal legyünk megáldva minden reggel és írjunk nektek. Ó, ha tudnátok, mennyit halljuk a “legyetek kreatívak” felszólítást! Persze, lennénk mi, de felszólításra kreatívnak lenni? Ha így működne, ez a cikk most nem lenne. Ám nekünk sem megy mindig. Mi sem úgy kelünk fel, hogy több tíz, húsz ötlettel esünk be reggel nyolckor a szerkesztőség ajtaján.
vous - 2015.08.04.
Öt tipp arra, hogyan legyetek kreatívabbak

Kitalálni, megalkotni, elképzelni valamit, amit megvalósíthatunk meglepően nehéz dolog. Vannak, akik természetükből adódóan ilyenek és nekik szinte hasraütésre megy. De aki nem ilyen, az csak egyszerűen törődjön bele, hogy “ez van”? NEM! Összegyűjtöttem öt tippet, ami a hasznotokra lehet.

Engedjétek el a dolgot egy kis időre


Néha sokkal hatásosabb tud lenni, ha egyszerűen csak elvonatkoztattok a témától és nem görcsösen gondolkoztok azon, hogy “ezt meg kéne csinálnom, de nem megy”. Van ilyen. Mindenkivel előfordul. Nézegessétek egy kicsit az Instagramot, tekergessétek a Facebook-hírfolyamot, vagy mondjuk olvassatok valamit.

Sétáljatok egyet

Hagyjátok, hogy megihlessen titeket a természet! Nézzetek fel az égre, elmélkedjetek a csodás növényvilágon, vonatkoztassatok el a kötelező feladataitoktól és engedjétek szabadjára a fantáziátokat.

Az első ötlet nem mindig az igazi


Természetesen ha már nagy nehezen eszetekbe jutott valami, amit mondjuk írnátok, rajzolnátok, festenétek, az egy jó kiindulási pont. De mielőtt belekezdenétek, gondoljátok át még egyszer a dolgot. Lehet, hogy valami sokkal jobb ötletetek jön pár perccel később! Asszociáljatok, hátha az is segít egy kicsit.

Változtassatok helyet


Ha órákig ültök egy helyben és azt veszitek észre, hogy a használható ötleteitek és az eltelt órák száma kicsit sincs arányban egymással, akkor valamit rosszul csináltok. Üljetek ki a kertbe, vagy csak forduljatok meg és bámuljátok a másik falat pont úgy, ahogy az előzőt.

Kék, kék, kék!


Hallottunk már mi is arról a kutatásról, hogy a kék szín serkenti az agy működését. Próbáltátok már? Ha nem, akkor épp itt az ideje. Törjetek ki az alkotói válságból úgy, hogy valami kéket csempésztek az íróasztalotokra vagy csak fessétek kékre a falat otthon. Inkább maradjatok az első lehetőségnél. És amellett, hogy az agyatok is jobban működik majd, a kreativitásotokat is stimulálja.

Hogy hogy született meg ez a cikk? Hát úgy, hogy tegnap kétségbeesve gondolkoztam azon, miről is írjak ma. Sok minden az eszembe jutott, de valamiért a kreatív gondolatoknál ragadtam le. Így szinte adta magát a téma.

Ezt az öt tippet egy kicsit magunknak is írom.

Hogy könnyebben menjen az ötletelés, a kreatívkodás és felszínre hozhassuk reggelente a bennünk elfojtott alkotói vágyakat. Az is lehet, hogy kiragasztjuk a falra ezt a listát. Igen. Azt hiszem, az elég jó lenne.

Ajánlott cikkek