Egyéb kategória

Az Uber után itt a közösségi étterem, a Yummber

Van egy hangulata annak, mikor baráti társasággal vacsoracsatára adjátok a fejeteket. Én egyszer vágtam bele, de imádnám, ha még egyszer átélhetném.
vous - 2015.08.03.
Az Uber után itt a közösségi étterem, a Yummber

Izgalommal válogatni a receptek között, beszerezni a legjobb és legfrissebb alapanyagokat, megtervezni a dekorációt, az valami nagyon jó érzés. Noha szimpla főzésről van szó, mégis képes az egekbe nyomni az adrenalint, ráadásul elég tartósan. Nálunk három pár csapott össze, így izgultam rendesen, mikor ránk került a sor. Már reggel nekiálltunk piacozni – vállalom, piacfüggők vagyunk –, majd egy kis szusszanás után jött a kemény munka. Nyár volt, úgyhogy szó szerint beleizzadtunk az igyekezetbe.

Imádtuk, de tényleg. Azt, amíg elkészül, azt, amíg tálalunk, és azt az izgalmat, mikor az első kanálnyi étel után lemértük a barátok reakcióját. De nem ez volt benne a legjobb, nem is a győzelem, hanem maga az, hogy megismerjük egymás ízvilágát, ételkultúráját, meg azt, hogy milyenek vagyunk, ha eszünk egy jót vagy rosszat.

Te nem szereted a karamellt?!

Hát, nem. Sőt, a sütőtökkrémlevest sem. Azóta csinálok például aszalt szilvás csirkemellet, mióta a vacsoracsatán találkoztam vele először. Jó kis tudattágító-ismeretbővítő játék ez, tele jó ízű nevetéssel.

Ezért is örültem annak, mikor olvastam a Yummberről. Az Uber után ugyanis végre itt a közösségi étkeztetés, mikor is étterem helyett mások lakására mehetsz enni, persze ott is ugyanúgy, meghatározott áron fizetsz. Én már iszonyú kíváncsi vagyok.

Hogy miért várom?
  • várhatóan barátságosabb áron ehetünk, mint az éttermekben
  • ehetem a nagyi főztjét is, de kipróbálhatok valami különlegeset is
  • ismerkedhetek új emberekkel
  • tágíthatom a főzési ismereteimet
  • ha akarok, én is főzhetek másra

Hát mi ez, ha nem király?

Borítókép forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek