Egyéb kategória

OMG, osztálytalálkozóm lesz! Mire készüljek?

Jóleső izgatottság, kellemes félelem, mérhetetlen kíváncsiság. Jobb esetben ezeket érezzük az osztálytalálkozók előtt. Persze, minél távolibb az érettségi, annál nagyobb az izgalom: "megismernek majd?", "nem híztam túl sokat?", "másnak már biztos gyereke van." Aztán "ki szerezte meg a legjobb állást?", "ki lett a legcsinosabb?" (az, akiről a gimi alatt nem is gondoltátok volna) és úgy általában "ki érte el a legtöbbet az életben?" 
vous - 2015.07.31.
OMG, osztálytalálkozóm lesz! Mire készüljek?

Persze, ezek a gondolatok kicsit átalakultak mára, hiszen a Facebookon, egy-egy unalmas délután csaknem az összes osztálytársunkra rákerestünk. Még ha nem is jelöltük be őket, de képről képre átnyálaztuk a férjet, a feleséget, gyereket, kutyát stb. Tehát nagyjából képben vagyunk, ki, hol, mit, kivel, hogyan. Szerintem az osztálytalálkozók olyanok, mint egy dicsekvőverseny, ki tud nagyobbat mondani, hogy a másikat a földbe döngölje.

Szóljatok rám, ne legyek ilyen rosszmájú, és tegyem félre az előítéletem az osztálytalálkozókkal szemben, hiszen nem mindenhol megy így. Igazatok van, nem! Lássuk hát, mire számíthattok az osztálytalálkozón. (Feltéve, ha sikerül megszervezni.)

5 évvel az érettségi után

Fősulis tivornyák

Ez az az összejövetel, ahol még mindenki megismer mindenkit és szinte az egész osztály eljön. Az első pár ital előtt a lányok a lányokkal, a fiúk a fiúkkal cseverésznek, mesélnek a fősuliról, a legőrültebb kis péntekekről és általában magukról. Majd mikor feloldódtak a gátlások, előkerülnek a keményebb sztorik, nosztalgiák: osztálykirándulásos smárolós, anno a mosdóban dohányzós, de cikik voltunk történetek. Aztán jön a durva buli, a másnap mit mondtam, műveltem érzéssel.

10 évvel az érettségi után

Felnőttek lettünk!

Itt kerülnek elő a munkahelyi legendák, és talán sokaknál már az esküvői képek. A buli itt is beindul pár pohárka után, és talán össze is akad a két szingli (vagy nem szingli) osztálytársunk, majd egész este ezt fogjuk suttogni: „Hallottad, hogy a Józsi meg a Zsóka az imént a mosdóban…?” A kemény magra most is lehet számítani, a fergeteges buli garantált.

20 évvel az érettségi után

Gyerekek, fehér kerítéses ház a dombon, egy labrador a kertben

Vége a durvulásoknak (legalábbis a gyerek előtt). A buli elején mindenki körbemutogatja a gyerkőcök fotóját, természetesen mindenkinek kitűnő tanuló, mintagyereke van. A pár pohárka itt is kötelező, de már csak mértékkel. Persze valaki biztos lesz, aki szerint a mérték a vödör, így néhány vicces jelenetre azért számíthatunk. Tulajdonképpen egy kellemes este lesz a régi/új barátokkal, hiszen az összejövetel után sokan újra felveszik egymással a kapcsolatot.

40 évvel az érettségi után

Kisunokák, komoly élet

Egy igazi felnőttbuli veszi kezdetét, ahová valószínű nem jön el mindenki. Sokan már az unokák fotóját mutogatják, mások a mesés karrierjükről mesélnek. És sajnos már lehet, hogy olyan is van, aki nem lehet közöttük. A megjelentek egy kellemes vacsora mellett nosztalgiáznak a gimis csínytevésekről (itt már nem esik szó a smárolós sztorikról) és megállapítják, milyen jó is lenne még olyan fiatalnak lenni. 
Ajánlott cikkek