Egyéb kategória

A Birkin táska nem lesz többé Birkin?

A Hermés válaszolt Jane Birkin kérésére, miszerint a francia divatház távolítsa el a nevét a híres Birkin táskáról. A PETA nyomozása szerint ugyanis kegyetlenül lemészárolt aligátorok és krokodilok bőrét használják fel a táskák elkészítéséhez.
vous - 2015.07.30.
A Birkin táska nem lesz többé Birkin?

Jane Birkin így nyilatkozott, miután megtudta, hogy készül a táska, melyhez a nevét adta:

Miután figyelmeztettek, hogy milyen kegyetlenségeket kell kiállniuk a krokodiloknak a vágás során a Birkin táska gyártásáért – amely a nevemet viseli –, megkértem a Hermést, hogy nevezzék át a Birkin táskát, ha más módot nem találnak az előállítására.

A Hermés divatház egyik képviselője így reagált Jane Birkin kérésére:

Jane Birkin kifejezte aggodalmát a krokodilok levágását illetően. A kijelentése nem befolyásolja a köztünk kialakult barátságot és bizalmat, amely már évek óta fennállt. Tiszteletben tartjuk az érzelmeit, hiszen minket is sokkoltak a nemrég előkerült képek.

A PETA alapítója, Ingrid Newkirk háláját fejezte ki Birkinnek:

A PETA köszöni az összes kedves lélek nevében a világon, hogy Birkin véget vet a közös munkának a Hermésszel, amely tenyésztett krokodilok kegyetlenül levágott bőréből készíti a táskákat. 
Felszólítjuk a Hermést, hogy álljanak le a krokodilok és aligátorok bőrének lenyúzásával! A Birkin táska egyelőre azt jelenti az embereknek, hogy olyanok, mint a hírességek, vagy legalábbis, hogy szupergazdagok, de hamarosan senki nem akarja egy halott állat bőrét cipelni, és akkor az állatvédők megkönnyebbülten felsóhajtanak majd.

A Hermés egyébként tagadta, hogy a farm az övék, vagy hogy a farmon talált bőrt használták fel a táskák elkészítéséhez – írja a VOGUE.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: