Egyéb kategória

A Birkin táska nem lesz többé Birkin?

A Hermés válaszolt Jane Birkin kérésére, miszerint a francia divatház távolítsa el a nevét a híres Birkin táskáról. A PETA nyomozása szerint ugyanis kegyetlenül lemészárolt aligátorok és krokodilok bőrét használják fel a táskák elkészítéséhez.
vous - 2015.07.30.
A Birkin táska nem lesz többé Birkin?

Jane Birkin így nyilatkozott, miután megtudta, hogy készül a táska, melyhez a nevét adta:

Miután figyelmeztettek, hogy milyen kegyetlenségeket kell kiállniuk a krokodiloknak a vágás során a Birkin táska gyártásáért – amely a nevemet viseli –, megkértem a Hermést, hogy nevezzék át a Birkin táskát, ha más módot nem találnak az előállítására.

A Hermés divatház egyik képviselője így reagált Jane Birkin kérésére:

Jane Birkin kifejezte aggodalmát a krokodilok levágását illetően. A kijelentése nem befolyásolja a köztünk kialakult barátságot és bizalmat, amely már évek óta fennállt. Tiszteletben tartjuk az érzelmeit, hiszen minket is sokkoltak a nemrég előkerült képek.

A PETA alapítója, Ingrid Newkirk háláját fejezte ki Birkinnek:

A PETA köszöni az összes kedves lélek nevében a világon, hogy Birkin véget vet a közös munkának a Hermésszel, amely tenyésztett krokodilok kegyetlenül levágott bőréből készíti a táskákat. 
Felszólítjuk a Hermést, hogy álljanak le a krokodilok és aligátorok bőrének lenyúzásával! A Birkin táska egyelőre azt jelenti az embereknek, hogy olyanok, mint a hírességek, vagy legalábbis, hogy szupergazdagok, de hamarosan senki nem akarja egy halott állat bőrét cipelni, és akkor az állatvédők megkönnyebbülten felsóhajtanak majd.

A Hermés egyébként tagadta, hogy a farm az övék, vagy hogy a farmon talált bőrt használták fel a táskák elkészítéséhez – írja a VOGUE.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!