Otthon

Ugye nem csak az én cicám műveli ezt velem?

Mindenki imádja a cicákat, de valljuk be, hogy azért néha meg tudják emelni a vérnyomásunkat. Összeszedtem 10 tipikus dolgot, ami tutira jellemző a ti kedvencetekre is.  
vous - 2015.07.27.
Ugye nem csak az én cicám műveli ezt velem?

Szögezzük le, hogy beteges macskaimádó vagyok. Nyugi, nincs kiplakátolva minden falam macskákkal, nem macskás bögréből iszom reggelente a kávét, és a csengőhangom sem cicanyávogás. Na jó, a háttérképem az, de ne vesszünk el a részletekben, ez még belefér. Engem is vár otthon egy kis tigris, aki bármikor felderít. Minden egyes mozdulatát sikerült kiismernem, ezért összegyűjtöttem nektek 10 dolgot, amit tuti a ti cicusotok is előszeretettel csinál!  

Szia, én is itt vagyok!

Kora reggel még csukott szemmel keltek ki az ágyból, de ahogy a nappaliban ülő cicátok felé közeledtek, máris nyávogásra áll a szája, mintha azt mondaná: „Jó reggelt, gazdi.”  

KAJA!

Oké, a köszönés megvolt. Most pedig ahogy a konyha felé veszitek az irányt, és kinyitjátok a hűtőt, cicátok szinte a fénysebességet meghazudtolva terem mellettetek, és várja a jussát. Ellen tudtok neki állni? Naná, hogy nem.

Dörgölőzik bárhol, bármikor

Honnan tudhatjátok, hogy cicátok egy kis törődésre vágyik? Elég egyszerű a dolog. Ha dorombolva dörgölőzik, hempereg a hátán, és akármit csináltok, jön veletek, akkor biztosak lehettek benne, hogy addig nem szabadultok tőle, amíg meg nem simogattátok legalább egyszer. Vagy tizenegyszer.

Csinálhatsz akármit, úgysem figyelek oda

Ugye ismerős a szitu, amikor szóltok a cicátokhoz, de valahogy elengedi a füle mellett a hallottakat, és rátok sem néz? Ami azt illeti, engem egy kicsit frusztrál is, de hát mit lehet tenni? A macska öntörvényű lény, mindennek úgy kell lennie, hogy ő akarja.

Azt hiszem, én most megyek…

Cicátok rossz fát tett a tűzre, magyarul letépte a függönyt az ablakból, megrágta a telefontöltőt, és még sorolhatnám napfelkeltéig. De valahogy a rosszaságok után – még mielőtt a gazdi észrevenné – szépen kislisszolnak az ajtón, megmentve magukat a közelgő dührohamtól. Nem mondom, hogy nem csinálják jól, de gazdiként kicsit zavar, egy nagyon kicsit.

Ja, ezt még meg akartad enni?

Azt már megtanultam, hogy a cicáknak mindig az kell, amit nem kaphatnak meg. Még ha barackot esztek, akkor is az kell nekik, pedig úgysem eszik meg. Az már egy más kérdés, ha nem kunyerál, hanem kiszolgálja magát. Az én cicám például a karácsonyi mézeskalácsba falatozott bele, és hajnalban arra kelt a család, hogy ropog a foga alatt a dekorcukor. De legalább ízlett neki.

Nini, csomagot kaptál!

Azt azért valljuk be, nem kellemes érzés arra kelni reggel, hogy valami büdöset érzel. Tudjátok, hogy a szag okozója a cica lesz, mégis él bennetek egy apró reménysugár, ami azt mondja, lehet, hogy csak kintről jön. Egészen addig, amíg meg nem pillantjátok a sarokban ,guggoló cicát és máris érzitek, hogy ma inkább kihagyjátok a reggelit.

Alszol még?

Az igazak álmát alusszátok, és talán álmotokban éppen álmaitok pasija kéri meg a kezeteket, amikor is hirtelen egy egészen közeli dorombolást hallotok. Majd ezt követi, hogy valami szőröset éreztek az arcotokon, felriadtok, és egy világító szempárral találjátok szembe magatokat. Nem, ez nem a baziliszkusz a Harry Potterből, aminek nem szabad a szemébe nézni, különben kővé dermedsz. Csak az édes kis háziállatotok, aki épp törődésre vágyik. Hajnali kettőkor.

Én akkor is odafekszem

Imádjuk a cicákat, de azért kell nekik szabni egy bizonyos határt, hogy mit szabad és mit nem. Mondjuk nem szabad a konyhapulton csücsülni vagy éppen a kanapén feküdni. A probléma ott kezdődik, hogy nem tudjátok nekik megtanítani a fegyelmet. Túl önfejűek ahhoz, hogy szabályokat tartsanak be. Bármilyen módszerhez folyamodhattok, az utolsó szó akkor is az övék lesz.

Nézd, gazdi, hogy mit fogtam?

Nagyanyáinktól rendszeresen halljuk – legalábbis én sokszor – azt a mondatot, hogy miért kényeztetjük el ennyire a macskát, és régen csak azért tartottak cicát, hogy megfogja az egereket. Hát, a mai macskák is fognak egeret, mondjuk az már más kérdés, hogy behozzák a lakásba megmutatni, mit is fogtak, aminek a legtöbb gazdi nem túlzottan örül. Főleg, ha lerakja elénk, majd az egér egy szempillantás alatt eltűnik. Na, itt kezdődnek a gondok.

A felsorolt 10 tipikus eset ellenére bármit is csinál a macskám, egyszerűen nem tudok ellenállni neki. Már azzal a mozdulattal kimeríti a cukiságfaktort, hogy csak rám néz a nagy zöld szemeivel. Nektek is ismerős, ugye?

Címkék: #állat #gazdi #macska
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!