Világ

Zajok, zörejek, amelyek minden alkalommal mosolyt csalnak az arcunkra. A tietekre is?

Létezik pár olyan hang, amelytől egyszerűen jókedvem lesz. Ezek azok az apró zajok, amelyektől akarva-akaratlanul is egy kis mosoly jelenik meg az arcomon. Nem kell nagy dolgokra gondolni, a többségük része a ti hétköznapjaitoknak is, vagy legalábbis valaha az volt.
vous - 2015.07.26.
Zajok, zörejek, amelyek minden alkalommal mosolyt csalnak az arcunkra. A tietekre is?

Iskolacsengő

Igaz, a hangja nem túl kellemes, de ez az, amit iskoláskorunkban minden egyes nap minden egyes órájában vártunk. A hang, ami egykor a szabadságot jelentette, a tízórai szünetet, a gimis pletyiket és házifeladat-másolást. Ha pedig ma meghallom, visszahozza a régi időket: az első szerelmet, az első csókot, a lázadás időszakát.

Facebook-pittyegés

Ezt szerintem nem is kell megmagyarázni. Nevezhetjük a lehetőségek hangjának is. Bárki rátok írhat, bármilyen indokkal. Vajon ki az? Mit akar? Lehet, hogy végre rám írt? Persze a legizgibb, mikor éjjel jön az a bizonyos üzenet…

Amikor kinyitunk egy sört

Van valami felszabadító érzés abban, mikor egy forró nyári este kinyitjuk az első sörünket. És tudjátok, a legjobb esték „csak egy sörrel” indulnak…

A fagyis kocsi hangja

Gyerekkorunk legnagyobb élménye volt, mikor egy unalmas nyári napon végre meghallottuk a fagyis kocsi hívogató szavát. Már futottunk is ki az utcára, szüleink nem túl nagy örömére.

Tűzijáték

Kevés ünnepélyesebb hang van a tűzijátékénál, hiszen csak a legmeghatározóbb pillanatokat tiszteljük meg vele. Az új év kezdetét vagy két élet összekötését.

A pezsgő pukkanása

Ez a hang talán a kezdetet jelenti. „Igyunk az új vállalkozásra!”, „igyunk az ifjú párra!”, „igyunk arra, hogy jövőre is legalább ilyen jó évünk legyen!”. Mikor meghalljuk a pukkanást, vagy esetleg a hozzá tartozó beszédet, akkor, ha csak pár percre is, de a sikeres jövőnket láthatjuk magunk előtt.
Mellékesen jegyzem meg: ma már minden VOUS-lány tudja, hogy a pezsgőnek nem szabad durrannia, mert az nem szabályos. Pezsgőkisokosunkat itt olvashatjátok. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.