Lélek

Lehet, hogy kifogtál egy Don Juant? 5 tulajdonságából kiderítheted

Ha azt mondom, Don Juan, neked is egyből a galád nőcsábász jut eszedbe, ugye? Követői ma is akadnak, de öt tulajdonságából egyszerűen felismerhetitek ezt a típust!
vous - 2015.07.25.
Lehet, hogy kifogtál egy Don Juant? 5 tulajdonságából kiderítheted

Don Juanról amúgy annyit érdemes tudni, hogy nem valós személy. A XIV. századból ránk maradt legendák és történetek táplálják személyének valóságosságát.
Én bizony ismerek olyan fiút, akire az alábbi öt pont teljesen illik. És sajnos vagy nem sajnos, mi, nők olyanok vagyunk, hogy pont ezek a tulajdonságok vonzanak minket a pasikban. Legalábbis egyszer az életben biztos.

A pillanatnak él

Élj a mának, ne törődj a holnappal, és hasonló jó tanácsok, amiket vagy megfogadunk, vagy nem. A pillanatnak élés egyre divatosabb, ugyanis kezdünk nem foglalkozni tetteink következményével. Hogy miért? Mert ahogy Don Juan is, többen bebizonyították már, hogy carpe diem életfelfogással is le lehet élni egy teljes életet.

Mindenkit meg akar hódítani


Nem elég egy vagy kettő… Mit kettő, harminckettő sem! Kell neki az egyik meg annak a barátnője meg annak a húga, és még annak is a valakije. Soha nem fogja megunni, ez tartja életben. A hódítás és az abból nyert siker. Ami benne önbizalmat gerjeszt, bennünk pedig a férfiaktól való elszigetelődést.

Nincs bűntudata

Lelkiismeret? Erről a szóról még csak nem is hallott! Bocsánatkérés? Nem, ismeretlen fogalom. Inkább kibújik, elmenekül, és nem foglalkozik a problémákkal. Pont úgy, ahogy mások érzéseivel sem.

Csaló


Mert átver, mert kihasznál, mert kiszívja belőled a szeretetet, amit iránta érzel, és ezzel is csak saját magát tölti fel. Igazi energiavámpír, aki a te pár órás törődésed használja fel saját személyiségének fejlődéséhez.

Mindent a szexért

Képes bármit összehordani, lehazudja a csillagos eget, agyondicsér és istennőként kezel. Egészen addig, amíg meg nem kapja azt, amit akar.

De mi a különbség Casanova és Don Juan között?

Casanovát és Don Juant egyként emlegetik, és bár közös vonásuk a nőcsábászat, azért van egy kis különbség kettejük között. A hírhedt Casanova legalább valamilyen formában tisztelte a nőket, hódolt nekik, de ennek ellenére is cserélgette őket. Don Juan pedig egyszerűen csak kihasználta szíve választottjait (inkább agya választottjait), és a tisztelet halvány reménysugara sem jelent meg mások felé.

Na de ki vagyok én, hogy pálcát törjek bárki felett? Mielőtt pedig azt hinnéd, férfigyűlölő vagyok, tisztázzunk valamit. Tudom, hogy sok nő viselkedik így. Csak azt azért ne felejtsétek el, hogy Don Juan férfi volt, és nem nő. Férfiről mintázták ezt a fajta életfelfogást, nem nőről.

Ajánlott cikkek